Consiliere psihologică pentru ucrainenii refugiați

Foto: Eye in the Sky

Universitatea de Vest din Timișoara anunţă că, prin Facultatea de Sociologie și Psihologie, a constituit un grup de suport care oferă consiliere psihologică pentru cetățenii ucraineni refugiați în România din cauza războiului.

 

Comunitatea academică a UVT apreciază că solidarizarea față de pericolele extreme prin care trec în aceste zile locuitorii Ucrainei este un gest umanitar și esențial, în spiritul democrației și a valorilor lumii libere. Astfel, Departamentul de Psihologie al Facultății de Sociologie și Psihologie din Universitatea de Vest din Timișoara va ajuta fameile și copiii din Ucraina, refugiați pe teritoriul României, să depăşească problemel emoționale.

Persoanele interesate să beneficieze de acest serviciu sunt invitate să completeze formularul de la acest link:

Reprezentanţii UVT susțin refugiații ucraineni şi prin mobilizarea de resurse juridice, acordate activității organizațiilor non-profit implicate în acordarea de asistență pentru persoanele afectate de războiul din Ucraina, activitate care se face prin intermediul Clinicii Juridice pentru Societatea Civilă de pe lângă Facultatea de Drept. Şi, de asemenea, îi susţin prin gestionarea de donații sub formă de produse, direcționate mai apoi către organizațiile neguvernamentale care lucrează direct cu persoane refugiate din Ucraina, organizații partenere ale Departamentului de Asistență Socială din cadrul Facultății de Sociologie și Psihologie din UVT.

„Comunitatea academică a UVT este solidară cu refugiații și găsește util să se implice pentru a acorda asistență de specialitate persoanelor aflate în situațiile dificile create de presiunea conflictului din spațiul ucrainean. Ne mobilizăm și acordăm consiliere psihologică pentru cetățenii ucraineni refugiați în România din cauza războiului, o intervenție umanitară pe care o considerăm importantă în acest context de criză”, transmite rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

 

Print Friendly, PDF & Email