Consilier P.D.L. „Proasta gestionare a şantierelor blochează oraşul”

Finalizarea lucrările din Piaţa Iosefin, decalată cu câteva luni

Consilierul local P.D.L. Ştefan Sandu atrage atenţia că lucrările de reamenajare a străzii Iancu Văcărescu merg cu viteza melcului, fapt care afectează activitatea comercianţilor din Piaţa Iosefin. Reprezentanţii firmei Confort – cea care execută lucrarea în zonă – spun că, deşi termenul de predare al lucrării este sfârşitul lunii noiembrie, şantierul va mai dura câteva luni, din cauza unor probleme de proiectare.

Şantierul din faţa Pieţei Iosefin, un haos

Stefan Sandu, consilier local PDLA venit anotimpul ploios, au apărut şi problemele pe şantierele din Timişoara, majoritatea devenind surse inepuizabile de noroi, care împiedică desfăşurarea activităţilor comerciale din diferite zone ale oraşului.

Ştefan Sandu, consilier local din partea P.D.L., atrage atenţia asupra şantierului de pe strada Iancu Văcărescu, din zona Piaţei Iosefin. Acesta acuză că lucrările de reamenajare a străzii se desfăşoară cu viteza melcului şi, din acest motiv, producătorii care au mese închiriate în piaţă plătesc degeaba, deoarece rămân cu legumele nevândute, accesul în piaţă pe strada cu pricina fiind blocat. „În momentul în care am mers să văd ce se întâmplă pe şantier, s-a repezit la mine un domn. M-a întrebat «Ce faci? Acuma vii? De ce n-ai venit de dimineaţă, să vezi cum erau să se omoare oamenii aici, că s-au împotmolit cu maşinile»”Situaţia este tristă”, spune Ştefan Sandu. Acesta afirmă că pe şantier domneşte haosul şi estimează că lucrările vor mai dura cel puţin un an.

Ştefan Sandu declară că vrea să atragă atenţia asupra acestei situaţii pentru că reprezintă o imagine a ceea ce se întâmplă pe toate şantierele din oraş. „Sunt lucrări care blochează oraşul şi se ajunge la situaţia în care primarul se trezeşte cerând rectorilor universităţilor să schimbe orarul pentru că studenţii blochează oraşul. Nu studenţii, nu timişorenii, ci proasta gestionare a lucrărilor blochează oraşul. Poate ar trebui să plecăm toţi într-un concediu, cu plată, fără plată, şi să lăsăm Primăria să-şi facă investiţiile”, declată consilierul local.

Confort: „Lucrările nu vor fi terminate la timp”

santier iosefinGeorgică Cornu, proprietarul firmei Confort – cea care a câştigat licitaţia de realizare a lucrărilor de reamenajare a străzii Iancu Văcărescu – spune că lucrările nu se vor finaliza prea curând, deşi termenul de predare este sfârşitul lunii noiembrie. Omul de afaceri spune că au intervenit probleme ce ţin de proiectul de execuţie, ceea ce întârzie cu câteva luni inaugurarea.

Şantierul de pe strada Iancu Văcărescu, pe tronsonul dintre bulevardul Regele Carol I şi splaiul Tudor Vladimirescu, a început la sfârşitul lunii mai. Lucrările constau în reabilitarea carosabilului şi în refacerea infrastructurii de apă şi calalizare, inclusiv iluminatul public şi telecomunicaţiile. Valoarea acestora se ridică la peste opt milioane de lei, şase milioane de lei reprezentând fonduri europene, restul co-finanţare de la bugetul local.

Print Friendly, PDF & Email