Consilier local USR Timiș, suspendat din partid

Andrei Meșter. Sursă foto: Facebook Andrei Meșter

Biroul Județean USR Timiș a decis suspendarea din cadrul partidului, pentru un an, a consilierului local Andrei Meșter. Motivul îl constituie blocarea adoptării a două proiecte de lege.

 

Motivul care a dus la sancționarea consilierului Andrei Meșter este faptul că acesta a înșelat încrederea colegilor săi consilieri locali USR, blocând adoptarea a două proiecte esențiale: proiectul de hotărâre pentru înființarea Administrației pentru Educație și Sănătate și proiectul noii organigrame a Primăriei Municipiului Timișoara, transmite USR Timiș.

Andrei Meșter a făcut acest lucru fără să ridice în prealabil obiecții la proiect sau să semnaleze că va vota altcumva decât cum a stabilit grupul de consilieri USR în urma ședinței interne de aliniere, ședință premergătoare celei de Consiliu Local. Blocarea acestor proiecte esențiale reprezintă o piedică pentru buna funcționare a administrației și pentru ducerea la îndeplinire a misiunii publice pe care USR și-a asumat-o în fața timișorenilor”, își argumentează USR Timiș decizia suspendării.

Decizia, mai spun oficialii partidului, a fost luată după ce acestuia i-au fost oferite condițiile necesare pentru a-și exprima punctul de vedere și a-și explica acțiunile, dar acesta a refuzat în repetate rânduri să o facă.

Sancțiunea suspendării pentru un an atrage, la rândul ei, și pierderea funcției de conducere din cadrul Biroului Local USR Timișoara, Andrei Meșter  urmând să fie înlocuit în cadrul forului de conducere de următorul candidat de pe lista rezultată în urma alegerilor interne pentru conducerea filialei USR Timișoara. Pe perioada suspendării, acesta își păstrează îndatoririle de consilier local și de membru USR Timiș.

Print Friendly, PDF & Email