Consilier local: „Brigada Antiteroristă să nu mai aibă misiunea de a controla corporal pasagerii şi bagajele, pe aeroport”

 Petrica Folica Foto pressalertUn consilier local afirmă că a indentificat o breşă în sistemul de securitate al aeroporturilor civile şi a venit cu soluţia pentru remedierea problemei.

 

Consilierul local Petrică Folică declară că, în România, aeroporturile civile sunt cele mai expuse la atentate teroriste, întrucât în aerogări există un aflux mare de persoane şi se desfăşoară transfer internaţional de pasageri, fapt care ar agrava consecinţele unui potenţial atac terorist.

Context în care, afirmă el, Brigada Antiteroristă – singura care are abilitatea şi cadrele specializate pentru a realiza apărarea şi intervenţia antiteroristă – ar trebui utilizată doar pentru apărarea şi intervenţia antiteroristă.

Petrică Folică spune că a propus Preşedinţiei ca, după consultări în CSAT, Brigada Antiteroristă să nu mai aibă misiunea de a controla corporal pasagerii şi bagajele, pe aeroport. Argumentând: „Menirea Brigăzii Antiteroriste este de a superviza întreaga activitate desfăşurată în aeroport şi, în orice moment, să asigure apărarea şi intervenţia antiteroristă. Controlul corporal al pasagerilor, controlul bagajelor de mână şi al bagajului de cală pot fi efectuate de către cadre specializate din cadrul Jandarmeriei”.

Petrică Folică mai spune că este necesar să se revină la asigurarea pazei şi apărării aeroporturilor civile de către Jandarmerie. „Firmele private ale clientelei de partid, care au preluat paza aeroporturilor civile din ţară, nu pot fi considerate garanţi ai apărării eficiente a unor obiective atât de importante cum sunt aeroporturile civile”, opinează consilierul local.

„În situaţia, de temut, a unui atac terorist într-un aeroport civil, toate celelalte unităţi existente pe aeroport, Poliţie, Poliţie de Frontieră, Vamă trebuie să treacă în subordinea Brigăzii Antiteroriste, singura abilitată să organizeze şi să asigure intervenţia antiteroristă”, conchide Petrică Folică.

Print Friendly, PDF & Email