Județul Timiș este unul din motoarele economice ale României. Acest lucru se datorează și administrației locale (aceasta asigurând parțial infrastructura necesară și încurajând mediul antreprenorial), dar mai ales locuitorilor județului nostru, oameni harnici și cu calificări adecvate.
Dacă startul luat de județul nostrum, după Revoluție, ne-a dus foarte rapid pe primele poziții în topurile naționale, astăzi constatăm că alte județe recuperează rapid decalajul și devin tot mai competitive. Pentru a ne păstra întâietatea și pentru a ne dezvolta în continuare, viitoarea administrație a județului Timiș trebuie să fie mult mai activă și mai eficientă.
Pentru stimularea economiei din județul nostru voi propune un set de măsuri cu caracter economic. Principalele aspecte pe care le vor viza măsurile pe care le voi propune sunt:
– înfințarea și dezvoltarea unor noi incubatoare de afaceri;
– dezvoltarea parcurilor industriale existente și înființarea unora noi;
– sprijinirea dezvoltării educației antreprenoriale;
– înființarea rețelei oamenilor de afaceri din Timiș;
– dezvoltarea ADETIM-ului prin oferirea unor servicii noi: 1. consultanță pentru accesarea de către IMM-uri a finanțărilor nerambursabile; 2. asumarea funcției de mediator de credite;
– înființarea unei baze de date destinate diasporei;
– înființarea unui Consiliu Consultativ pentru mediul de afaceri;
– realizarea unui centru multifuncțional menit să pună Timișul pe harta marilor evenimente expoziționale.
Trebuie să menționez faptul că și în actualul mandat am sprijinit puternic mediul antreprenorial, ultimul proiect propus de mine și votat în unanimitate în Consiliul Județean, luna trecută, viza realizarea unui top anual al firmelor timișene.
O atenție deosebită trebuie să acordăm și resursei umane, principala problemă care preocupă astăzi majoritatea antreprenorilor din zona metropolitană Timișoara. În acest sens vom încuraja autoritățile locale să acorde gratuit terenuri tinerilor care doresc să-și construiască locuințe și vom încerca realizarea unor parteneriate cu firmele dispuse să investească în dezvoltarea unor complexe rezidențiale. Estimările prezente vorbesc despre un necesar de peste 15.000 de locuințe noi doar în următorii patru ani, perioadă în care în zona metropolitană se vor reloca aproximativ 50.000 de persoane.
Asigurarea infrastructurii rutiere și a unor mijloace adecvate de transport public, rapide și eficiente, este o altă prioritate pe care o avem în vedere.
Adrian Păşcuţă, consilier judeţean PNL
Felicitari Adrian !