Consilier APIA, reţinut de DNA Timişoara, după ce a fost prins în flagrant luând mită

DNA siglaProcurorii DNA Timişoara au reţinut în flagrant un consilier superior din cadrul APIA Recaș în timp ce primea mită de la un denunţător, pentru a-i rezolva favorabil plata unor subvenții agricole.

 

Un consilier superior în cadrul APIA Centrul Local Recaș, Ioan Romînu, a fost reţinut de DNA, suspectat fiind de comiterea a două infracţiuni de luare de mită şi una de trafic de influență.

Urmărit penal este şi Silviu Popescu, consilier debutant în cadrul APIA– Centrul Local Recaș, suspectat de luare de mită.

Potrivit ordonanţei de reţinere emise de DNA, în perioada aprilie – iulie, cu ocazia controlului și aprobării dosarului unui fermier, Ioan Romînu, consilier superior în cadrul APIA – Centrul Local Recaș, ar fi pretins de la fiul acestuia (care a fost denunțătorul în cauză), o sumă echivalentă cu jumătate din subvenția cuvenită pentru campania aferentă anului 2015, respectiv 22.500 de lei. Ulterior, după mai multe „negocieri”, mai spun procurorii anticorupţie, s-a mulțumit cu 10.000 de lei, sumă pe care primit-o ieri, când a şi fost prins în flagrant.

Potrivit DNA, în luna mai, în sediul APIA Recaș, Ioan Romînu ar fi pretins și primit cu titlu de mită, de la același denunțător, 700 de lei pentru aprobarea dosarului aferent cererii de plată pentru subvențiile din campania 2016, astfel încât plata să se facă fără probleme. Din aceşti bani, şi-ar fi păstrat 100 de lei, iar diferența i-ar fi dat-o lui Silviu Popescu, la care era repartizat dosarul fermierului.

În 12 iulie, tot în sediul APIA Recaş, ar fi pretins și primit de la același denunțător, 2.500 de lei, invocând faptul că acești bani au fost solicitați de un coleg de-al său, pentru a aproba dosarul privind cererea de plată pentru subvenția din campania pe anul 2015.

Azi, Ioan Romînu urmează să fie prezentat Tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Print Friendly, PDF & Email