Consens între preşedintele CJ Timiş şi primarul Timişoarei în privinţa viitoarei săli polivalente

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş şi primarul Timişoarei anunţă că îi vor lăsa pe specialişti să se pronunţe în privinţa locului pe care va fi amplasată viitoarea sală polivalentă.

 

Într-o postare pe o reţea de socializare, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, anunţă azi că, în urma dezbaterii publice la care am luat parte ieri seară, pe tema infrastructurii sportive, a ajuns la un consens cu primarul Timişoarei, Nicolae Robu, în ceea ce priveşte viitoarea sală polivalent: „Am decis împreună să acordăm credit specialiştilor pentru a stabili locaţia investiţiei. Primarul Timişoarei şi-a luat angajamentul ca, dacă Compania Naţională de Investiţii decide că locaţia aleasă este la Giroc, atunci PNL nu se va opune, iar dacă se va decide ca sala să fie construită lângă Stadionul «Dan Paltinişanu», atunci PSD va fi alături de Primăria Timişoara.”

Tot azi, şi tot într-o postare pe o reţea de socializare, Nicolae Robu declară că viitoarea Capitală Europeană a Culturii în 2021 are nevoie stringentă de o nouă sala polivalentă cu minimum 10.000 de locuri şi de un nou stadion cu minim 30.000 de locuri, construite în Timişoara.

Primarul susţine, însă, că şi sala polivalentă, şi stadionul trebuie să fie în Timişoara, într-o zonă care să îndeplinească anumite caracteristici – de exemplu, să permită construirea în vecinătatea sa a unei parcări de câteva mii de locuri, să dispună de reţele de alimentare cu apă, canalizare, electricitate, iluminat, gaz, fibră optică, să fie conectată la oraş prin căi de acces cu minimum două benzi auto pe sens, să aibă în vecinătate linii de transport în comun, legături cu zonele populate ale oraşului şi să aibă în vecinătate cartiere masiv populate. Edilul îşi argumentează afirmaţia prin faptul că aceste cinci caracteristici reduc costurile de construcţie cu multe milioane de euro. O locaţie care le îndeplineşte, mai spune el, este zona Stadionului „Dan Păltinişanu”.

Nicolae Robu declară şi el că Primăria este deschisă la orice parteneriat administrativ cu CJ Timiş, în interesul Timişoarei şi al judeţului, dar subliniază că, în lipsa receptivităţii administraţiei judeţene la invitaţia de parteneriat, Municipalitatea „este ferm hotărâtă să construiască singură sala polivalentă pe bani proprii, bani deja prevăzuţi în bugetul pe 2018 pentru studiul de fezabilitate”.

În privinţa stadionului, Nicolae Robu, afirmă că acesta ar fi mai bine să fie construit alături de „Dan Păltinişanu” care, la rândul lui, să fie consolidat, reabilitat şi modernizat cu câteva milioane de euro şi folosit în continuare pentru rugby, fotbal, atletism şi spectacole în aer liber.

Primarul Timişoarei spune că, în cazul în care CJ Timiş nu doreşte păstrarea stadionului, Primăria nu se va opune demolării lui, dar asta, cu condiţia ca „CJ Timiş să prezinte, la momentul solicitării autorizaţiei de demolare, o dovadă fermă a existenţei fondurilor care să asigure efectuarea lucrărilor de demolare şi construcţie la pachet, în cel mult doi ani şi jumătate”.

Nicolae Robu mai afirmă că, atât în varianta păstrării stadionului actual, cât și în cea a demolării lui, Primăria este dispusă să fie partener al CJ Timiş, la construirea noului stadion, cu o participație de 50% la obiectiv, şi aceeași disponibilitate există şi pentru sala polivalentă, „invitând CJ Timiş alături de Primărie, prin simetrie, tot cu o participație de 50%”.

Print Friendly, PDF & Email