Conferință regională în domeniul pneumologiei, la Timișoara

Organizată de Clinica Universitară de Pneumologie Timișoara, conferința, organizată în premieră la Timişoara, își propune să abordeze diferite patologii pulmonare, de la fibroză chistică la tuberculoză, pneumopatii interstițiale difuze sau cancer pulmonar și chiar imagistică medicală.

 

În cadrul conferinței vor avea loc mese rotunde, workshop-uri și simpozioane în care vor fi abordate teme ce privesc somnologia, hipertensiunea pulmonară, tumorboard-ul în cazul cancerului bronhopulmonar, dar se va discuta și despre explorările funcționale pulmonare și chiar despre mentoratul și lidership-ul în cazul sistemului sanitar românesc. Nu vor lipsi, însă, nici prezentările de cazuri clinice.

Conferința Școala PneumoClinics TM 2023 «Expertiză și medicină personalizată în patologia pulmonară: de la ghiduri la practică clinică curentă’ se adresează medicilor din diverse specializări. Vorbim de pneumologie, reumatologie, medicină internă, medicină de familie, cardiologie, oncologie, chirurgie toracică, radiologie – imagistică medicală, anatomie patologică și genetică medicală. Ne dorim ca, la sfârșitul conferinței, medicii participanți să cunoască și să implementeze în practică lor clinică recomandările ultimelor ghiduri de diagnostic și tratament privind principalele boli respiratorii, adaptate nevoilor fiecărui pacient în parte, și să recunoască profilul de pacient cu afecțiuni pulmonare la care au nevoie și de suportul centrelor cu expertiză”, spune conf. dr. Ovidiu Fira Mlădinescu, medic primar pneumolog.

Vorbim de un proiect în premieră pentru zona de vest a țării, un proiect educațional pe care încercăm să îl permanentizăm. Și nu întâmplător am ales să organizăm această conferință acum, toamna, pentru că lunile octombrie și noiembrie includ câteva dintre zilele medicale internaționale dedicate luptei împotriva unor afecțiuni pneumologice. Vorbim de Ziua mondială de luptă împotriva gripei, pneumoniei, BPOC-ului, dar și Ziua internațională a radiologiei și chiar Ziua națională fără tutun. În același timp, organizarea de către Spitalul «Victor Babeș», prin Clinica de Pneumologie, a unei asemenea conferințe, demonstrează încă o dată rolul important, regional, pe care îl are spitalul nostru, atât din punct de vedere educațional, cât și ca furnizor de resurse medicale profesioniste”, spune prof. dr. Cristian Oancea, managerul Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” Timișoara.

Conferința, care va avea loc în perioada 19-21 octombrie, se desfășoară sub îndrumarea Centrului de Cercetare și Inovare în Medicină Personalizată a Bolilor Respiratorii, din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie Timișoara, și a Centrului de Expertiză pentru Boli Pulmonare Rare, din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Timișoara.

Lucrările conferinței vor fi ținute în cadrul UMF Timișoara.

Print Friendly, PDF & Email