Conferință internațională despre civilizaţia sarmaţilor, organizată de Muzeul Banatului

Foto: Fred Romero / Wikimedia

Muzeul Național al Banatului organizează, în premieră națională, un simpozion internațional dedicat culturii sarmaților, cu titlul Sarmații și „ceilalți”: culturi nomadice și sedentare în Europa Centrală și de Est.

 

La această manifestare științifică se vor întâlni peste 50 de participanți din România, Serbia, Ungaria, Republica Moldova, SUA, Polonia, Germania. Conferința își propune să sprijine comunicarea între specialiștii tineri și cei consacrați pe tema culturilor nomadice și sedentare din Europa Centrală și de Est în prima jumătate a mileniului I d.Hr. (cu accent principal pe sarmați) și a ultimelor descoperiri arheologice și antropologice în domeniu. Discuțiile vor viza teme de istorie, arheologie, antropologie, arheozoologie.

Evenimentul – preconizat iniţial a fi organizat în din septembrie 2020, dar amânat din cauza pandemiei de covid – este organizat împreună cu Institutul de Arheologie din cadrul Academiei Române, Filiala Iași, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș şi în baza parteneriatului cu Facultatea de Litere, Istorie și Teologie din cadrul Universității de Vest din Timișoara.

Print Friendly, PDF & Email