Conferință internațională de tehnologii neconvenționale, la Timişoara

La Timişoara este organizată, în perioada 4 – 6 octombrie, Conferința internațională de tehnologii neconvenționale, printre organizatori fiind Universitatea Politehnica Timișoara.

 

Conferința internațională de tehnologii neconvenționale (ICNcT 2018) face parte din cea mai reprezentativă galerie de manifestări științifice globale de acest gen și are o tradiție de 47 de ani în lumea științifică. Ediția de anul acesta, a XIX-a, abordează contextul actual în care nanotehnologiile reprezintă viitorul planetei, iar importanța lor în dezvoltarea economică a regiunilor este considerată determinantă, spun organizatorii.

Evenimentul este organizat de Universitatea Politehnica Timișoara, în colaborare cu Universitatea „Lucian Blaga”, din Sibiu și Asociația Română de Tehnologii Neconvenționale, sub egida Academiei de Științe Tehnice din România.

În prima zi vor avea loc și acțiuni comemorative la un an de la decesul profesorului emerit Aurel Nanu, pionierul tehnologiilor neconvenționale din Romania. Începând cu anul 1924, disciplina de Tehnologia materialelor se studiază pornind de la şcoala de tehnologie din Timişoara, iar după 1965 predarea acestei discipline se face având la bază cursul profesorului Aurel Nanu, care a imprimat o nouă concepţie, fenomenologică, în tehnologia materialelor, contribuind decisiv la ridicarea acesteia la rang de ştiinţă. Acesta a condus şi finalizat, în cei peste patruzeci de ani de cercetare, numărul record de peste 80 de teze de doctorat, autorii obţinând titlul de doctor în ştiinţe tehnice.

Ceremonia de deschidere a Conferinței ICNcT 2018 va avea loc vineri, 5 octombrie, la Centrul de Conferințe al UPT, și va fi urmată de prezentări ale lucrărilor, în plen și pe secțiuni. Lucrările prezentate în cadrul Conferinței vor fi publicate în publicația științifică Nonconventional Technologies Review (www.revtn.ro), indexată în mai multe baze de date internaționale.

Print Friendly, PDF & Email