Conferința interactivă organizată la Timişoara de Comisia Europeană în România

Reprezentanța Comisiei Europene în România organizează azi, la Timişoara, conferința interactivă „What’s up, EU?” care aduce pe scena Teatrului Național din Timişoara, specialiști și activiști de notorietate din societatea civilă și participarea civică, cercetarea privind social media, comunicarea politică și antreprenoriatul social.

 

Conferinţa „What’s up, EU?” va fi deschisă de Angela Cristea, şeful Reprezentanţei Comisiei Europene în România. „Pentru mine, Timișoara este orașul libertății prin excelență, al curajului, al luptei. Proclamația de la Timișoara afirma că «idealul Revoluției noastre a fost și a rămas reîntoarcerea la valorile autentice ale democrației și civilizației europene». Misiunea noastră este, astăzi, păstrarea acestor valori care confirmă apartenența românilor la marea familie europeană”, spune Angela Cristea.

Invitaţi la această conferinţă sunt Michael Bossetta, cercetător în științe politice al Universității din Copenhaga, Elena Calistru, cofondator  Funky Citizens, Alin Grămescu, cofondator și producător al European Heroes, Alex Coteț, de la trupa Sector 7, şi Emily McDonnell, director de comunicare și parteneriate la Civocracy.

Michael Bossetta, specializat în impactul platformelor de social media asupra proceselor electorale, va prezenta exemple de campanii electorale în care rețelele sociale și aplicațiile au jucat un rol esențial. În acest mediu, există o linie subțire între dialog și dezbatere, pe de o parte, și manipulare sau provocare, pe de altă parte.

Elena Calistru va vorbi despre dezvoltarea capitalului uman în rândul tinerilor și despre modalitățile prin care organizația neguvernamentală Funky Citizens îi încurajează pe tineri să participe la inițiative de responsabilizare în spațiul public.

Alin Grămescu va vorbi despre antrenamentul pentru inițiativă, despre principalele lui proiecte și valori.

Alex Coteț va pune în discuție rolul influencerilor şi al formatorilor de opinie în raportarea societății la teme majore europene, cum sunt alegerile europarlamentare sau viitorul Europei .

Emily McDonnell va vorbo despre legătura între autoritățile publice locale și cetățeni, punând în discuție aspecte pornind de la transport și educație până la securitatea internațională și biodiversitate.

Moderatoarea evenimentului va fi jurnalista Amalia Enache.

Întrebările cele mai relevante adresate vorbitorilor, în direct sau pe rețelele sociale, dar și pe aplicația evenimentului, în timp real, vor fi răsplătite cu premii care includ, printre altele, abonamente la festivalurile Untold și Electric Castle.

În plus, participanții vor putea afla mai multe informații despre campaniile de informare derulate la nivelul Uniunii Europene: UE-Împreună protejăm, #EUandME, De data asta votez, Inițiativa cetățenească europeană și InvestEU.

Înscrierea la eveniment, care va avea loc azi, între orele 16 şi 20, la Teatrul Național din Timişoara, se poate face pe: whatsup-eu.ro. Participarea este gratuită. Locurile sunt limitate, iar ocuparea se va face potrivit principiului primul venit, primul servit. Evenimentul poate fi urmărit pe Facebook #WhatsUpEU?

Print Friendly, PDF & Email