Conducerea Spitalului „Victor Babeș” din Timişoara le mulţumeşte medicilor, de ziua lor

Dr. Cristian Oancea. Foto: Spitalul „Victor Babeş” Timişoara

De Ziua Internațională a Medicului, conducerea Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeș” din Timişoara le mulţumeşte medicilor, cu atât mai mult cu cât acest ultim an a fost cel mai încercat an din viața lor profesională.

 

A fi medic este mai mult decât o meserie. A fi medic înseamnă să iți dedici viața vindecării pacienților, înseamnă o luptă continuă, dar și să studiezi și să te perfecționezi continuu.

Vreau să le mulțumesc colegilor mei din Spitalul «Victor Babeș» pentru dăruirea de care au dat dovadă în a-și practica profesia. Pentru toți cei care lucrează în acest spital, 2020 a fost, sunt sigur, cel mai încercat an din viața lor de medici. Cu toții am luptat pentru a învinge noul coronavirus. Împreună am reușit, de cele mai multe ori, să câștigăm bătăliile. Iar sentimentul pe care, cu siguranță, îl trăim cu toții, când vedem că un pacient pleacă vindecat pe poarta spitalului, nu poate fi descris în cuvinte. Astăzi, de Ziua Internațională a Medicului, vreau să le mulțumesc încă o dată colegilor mei pentru că au înțeles că a fi medic nu înseamnă doar să vindeci boala, ci și sufletul pacientului. Meseria noastră nu înseamnă să fii doar un specialist în medicină, ci și un bun prieten. Nu poți fi cu adevărat medic, dacă nu ți-ai ales această meserie din dragoste pentru semenii tăi”, spune prof. dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeș” din Timișoara, unitate sanitară în care profesează 66 de medici.

Ziua Internațională a Medicului se sărbătoreşte, din 1984, la 1 octombrie.

Print Friendly, PDF & Email