Conducerea Spitalului Judeţean Timişoara, preluată de un fost consilier în politici de sănătate din Guvernul Cioloș

Foto: Alex Mateiu

La conducerea Spitalului Judeţean din Timişoara a fost numit Raul Pătraşcu, fost consilier de stat în domeniul politicilor de sănătate în Guvernul Cioloș.

 

Numirea lui Raul Pătraşcu la conducerea Spitalului Judeţean din Timişoara a fost făcută de ministrul Sănătății pentru o perioadă de şase luni. El îl înlocuieşte pe Marius Craina, numit în funcţie de PSD.

Raul Pătraşcu declară că sănătatea trebuie să fie deasupra jocurilor politice, „pentru că noi lucrăm la propriu cu viețile oamenilor. Deci, indiferent ce opțiuni politice am avea, acestea trebuie să rămână la ușa spitalului”.

Obiectivul său, în această funcţie, mai spune, este să asigure condițiile optime de lucru pentru personalul medical, astfel încât medicii excepționali pe care îi are spitalul, de la profesori și şefi de secție, până la tineri rezidenți, asistente, infirmiere și personal administrativ, să își poată exercita atribuțiile într-un mod optim în beneficiul pacienților. „Pentru noi, medicii, Jurământul lui Hipocrate este unul sfânt. Ușa mea va fi mereu deschisă pentru toată lumea și sunt încrezător că, împreună cu marea echipă de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara, vom putea pune în valoare mai mult expertiza acumulată, vom recupera orice decalaj declarativ față de alte centre Universitare precum Cluj sau Iași și vom putea oferi servicii de maximă calitate pentru oameni”, a transmis Raul Pătraşcu printr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Raul Pătrașcu, în vârstă de 30 de ani, este absolvent al Universităţii Yale, cu diplomă de licență în chimie, și are un master în fizică la Universitatea de Vest din Timişoara.

În timpul facultății, a fost preocupat de cercetarea medicală privind cancerul, colaborând cu specialiști importanți din centre de cercetare și spitale precum Johns Hopkins și Yale-New Haven Hospital.

După absolvire, a fost consultant pentru fondul de investiții al firmei de consultanță McKinsey & Company. De asemenea, a oferit servicii de consultanță ONG-urilor și entităților corporative, cum ar fi The Journal of Young Investigators, Laboratorium sau Asociația Salvați Copiii. De asemenea, a fost consilier de stat în domeniul politicilor de sănătate la Cancelaria primului-ministru Dacian Cioloș.

Este membru al echipei de cercetare a Centrului de Medicină Genomică de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara, iar înainte de preluarea funcţiei de manager al Spitalului Judeţean a fost cercetător la Institutul Oncogen, din Timişoara.

Print Friendly, PDF & Email