Condiţiile de obţinere a permiselor pentru armele neletale vor fi înăsprite

Anunţă ministrul de Interne

radu stroeMinistrul Afacerlor Interne, Radu Stroe, anunţă că se are în vedere înăsprirea legislaţiei cu privire la obţinerea autorizaţiilor pentru deţinerea armelor neletale, din cauza incidentelor care au avut loc în Capitală în ultima perioadă.

 

Radu Stroe a declarat, luni, că dispus reluarea procedurilor de acordare a permiselor pentru armele de foc pentru autoapărare, în aşa fel încât aceste autorizaţii să fie acordate mult mai greu. Ministrul a explicat că exigenţa în cazul testărilor psihologice va fi ridicată, având-se în vedere o reevaluare a tutoror posesorilor de arme de autoapărare. În plus, cei care vor dori să obţină dreptul de a avea o astfel de armă vor trebui ca, pe lângă testarea psihologică, să treacă şi un test practic şi unul teoretic, în aşa fel încât să existe o selecţie riguroasă a persoanelor care intră în posesia unui pistol cu bile de cauciuc sau cu gaze.

Ultimul conflict stradal în timpul căruia s-a folosit un pistol cu bile din cauciuc a avut loc duminică, în cartierul Dristor din Capitală. În urma acestuia, tei bărbaţi au fost internaţi la Spitalul de Urgenţă „Floreasca”, după ce au fost împuşcaţi cu o armă cu bile din cauciuc.

Print Friendly, PDF & Email