Condiţii corespunzătoare în Arestul Poliţiei Timiş

Poliţia Timiş nu mai face parte din categoria clădirilor în care sunt organizate şi funcţionează centre de reţinere şi arestare preventivă necorespunzătoare.

 

Potrivit Ordinului 140/2017 al Ministerului Afacerilor Interne privind centralizarea centrelor de detenţie necorespunzătoare, 51 de centre de reţinere şi arestare preventivă din ţară se aflau pe această listă. Potrivit documentului supus miercurii dezbaterii, Inspectoratul de Poliţie Timiş nu mai face parte din această categorie, anunţă Mediafax.

Potrivit MAI, Comisia de evaluare a condiţiilor de detenţie constituită la nivelul Poliţiei judeţului Timiş a concluzionat că, de la finalul anului trecut, Centrul de reţinere şi arestare preventivă din cadrul respectivei unităţi de poliţie nu mai intră în categoria unităţilor necorespunzătoare.

Anterior se stabilise că Arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş avea câteva probleme: cazarea se făcea într-un spaţiu mai mic sau egal cu 4 mp/deţinut, nu era posibil accesul la activităţi în aer liber, nici a accesului la lumină naturală sau aer suficient ori la ventilaţie, temperatura camerei nu era adecvată, existau infiltraţii, igrasie şi mucegai în pereţii camerelor de detenţie.

În cazul în care în situaţia clădirilor destinate cazării persoanelor private de libertate intervin modificări de natură a determina includerea în sau scoaterea din categoria clădirilor care asigură condiţii corespunzătoare de detenţie, situaţia acestora va fi reevaluată.

Print Friendly, PDF & Email