Concursuri de mâncat lubeniţă şi de aruncare cu lubeniţa, la Festivalul Lubeniţei

Festivalul Lubenitei GottlobÎn zilele de 15 şi 16 august, în Gottlob va avea loc Festivalului Lubeniţei, devenut deja tradiţie. Participanţii se pot înscrie şi la concursurile de mâncat lubeniţă şi de aruncare cu lubeniţa

.

În program sunt incluse, pe lângă mâncatul la discreţie de lubeniţă, o paradă a portului popular, spectacole de muzică populară, dar şi spectcaole oferite de elevii de la Şcoala Generală Gottlob, majoretele din localitate, anul acesta alaiul de sărbătoare fiind însoţit de Fanfara de la Vîrşeţ. „În prima zi, 15 august, vor urca pe scena amenajată lângă baza sportivă, Fraţii Balaci şi Ansamblul Sviniţa, ei vor fi urmaţi de Slatki Greh, formaţia care cântă cu Lepa Brena”, transmit reprezentanţii Primăriei locale. Nu vor lipsi manifestările sportive, cum ar fi un campionat de tenis şi o cupă de mini-fotbal. De asemenea, vor fi premiate cuplurile ce au împlinit 50 de ani de căsnicie, şi va fi premiată cea mai frumoasă grădină. Participanţii se pot înscrie şi la concursurile de mâncat lubeniţă şi de aruncare cu lubeniţa.

Anul acesta, mai spun organizatorii – reprezentanţii Consiliului local şi al Primăriei Gottlob – va fi ultimul în care Festivalul Lubeniţei va avea această formă de prezentare. Următoarele ediţii vor oferi o calitate superioară datorită unui proiect câştigat de Primăria Gottlob. „Vor fi achiziţionate 50 de standuri de prezentare, 20 de corturi, trei cabine de wc ecologic, instalaţie audio, staţie, microfoane şi boxe. Toate acestea sunt o componentă a proiectului câştigat pe Măsura 322 «Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale». Valoarea totală a proiectului este de 47.157 euro + TVA”, spun reprezentanţii Primăriei Gottlob.

Print Friendly, PDF & Email