Concursul „Fotograful anului” ajunge la Timişoara

Concursul Fotograful anului ajunge în Timișoara, unde organizatorii vor vorbi despre una dintre categoriile concursului: fotografia fine art & creativ.

 

Un eveniment de promovare a concursului Fotograful Anului în România va avea loc azi, la Scârț Loc Lejer, din Timişoara. Gazda evenimentului va fi Ionuț Trandafirescu, co-fondator #FotografulAnului.

Invitaţi la eveniment – unde intrarea publicului este liberă – sunt Anca Cernoschi, fotograf și membru al juriului Fotograful Anului în România, şi Lorena Dumitrașcu, fotograf și fondator Light Stories.

Într-o lume modernă plină de inovație și de tehnologie avansată, fotografia își găsește rolul binemeritat. Ne dorim să înțelegem cât de importantă este fotografia în viețile noastre”, spun organizatorii.

Fotograful Anului în România (www.fotografulanului.ro) este un concurs de fotografie care își propune să premieze și să aducă în atenția publicului pe cei mai buni creatori români din acest domeniu şi a apărut ca o inițiativă comună a Bucharest Photofest, cel mai mare festival internațional de fotografie din capitala României și Fotografia românească, una dintre cele mai numeroase comunități online de fotografi din România.

Acest concurs îi reunește în premieră în România pe unii dintre cei mai buni profesioniști ai imaginii din toată lumea – fotografi, editori foto, manageri, curatori, organizatori de expoziții –, profesioniști cu experiență în jurii din cadrul celor mai mari competiții de fotografie la nivel global, asociați cu publicați de prestigiu internațional precum: The New York Times, National Geographic SUA, National Geographic Traveler SUA, The Guardian, LensCulture ș.a.

Cu peste 50 de parteneri internaționali și naționali, Fotograful Anului în România dorește să devină o platformă profesională pentru cei care sunt preocupați de domeniul fotografiei.

Secțiunile competiției sunt concepute astfel încât să acopere genuri de fotografie cât mai diverse și care reprezintă interesele fotografiei românești actuale: arhitectură, peisaj, portret, natură & wildlife, street, fotografie documentară, fotojurnalism, eveniment, fashion, fine art & creativ, comercial & produs, OPEN.

Print Friendly, PDF & Email