Concurs internaţional pentru amenajarea zonei centrale a Timişoarei

Piaţa Victoriei. Foto: Eye in the Sky

Primăria Municipiului Timișoara are în derulare organizarea unui concurs internațional de soluții pentru amenajarea Pieței Victoriei și a străzilor adiacente: N. Lenau, M. Eminescu, Dr. N. Paulescu, J.W. Goethe, Alba Iulia, Mărășești și Ferdinand. Ordinul Arhitecților din România a câștigat licitația pentru organizarea concursului, ocupându-se de realizareaa întregii documentații.

 

Acum, Primăria Timișoara anunţă că a elaborat proiectul de hotărâre pentru aprobarea premiilor care vor fi acordate în cadrul concursului internațional de soluții „Piața Victoriei, Timișoara”. Valoarea cumulată a premiilor II, III și mențiunilor este de 60.000 de euro, iar câștigătorul premiului I va beneficia de finanțarea contractului de proiectare în lei, fără TVA. Banii sunt asiguraţi din bugetul local.

„Zona zero a Timisoarei, compusă din Piața Victoriei și șapte străzi din jurul ei, este emblematică pentru identitatea și istoria orașului nostru. Este zona de care timișorenii se simt atașați emoțional și simbolic, și este cartea noastră de vizită în fața vizitatorilor. De aceea, ne dorim o amenajare care să pună în valoare moștenirea arhitecturală și culturală a spațiului și să îl integreze armonios cu restul centrului istoric. La fel de importante sunt și calitatea, accesibilitatea și atractivitatea a acestui spațiu”, declară primarul Dominic Fritz.

Primăria Timișoara dorește să implementeze o soluție care răspunde nevoilor actuale de utilizare a spațiilor centrale și străzilor aferente, astfel încât locuitorii să beneficieze de un spațiu deschis, eficient și accesibil.

Până în momentul de față, Ordinul Arhitecților din România a oferit consultanță pentru organizarea concursului, pentru întocmirea documentației de concurs, a elaborat și predat regulamentul de concurs, a pus la dispoziția concurenților materialele necesare, a realizat estimatul de investiție și tema de proiectare, precum și proiectul tehnic. Urmează partea de promovare și lansare a concursului pe site-ul oficial al concursului și desfășurarea propriu-zisă a concursului și desemnarea marelui câștigător. Participanții la această competiţie pot fi atât din România, cât și din orice stat membru al Uniunii Europene.

 

Print Friendly, PDF & Email