Concurs internațional de soluții pentru amenajarea Pieței Victoria

Foto: Eye in the Sky

Primăria Timișoara anunţă că va lansa un concurs internațional de soluții arhitecturale pentru amenajarea Pieței Victoria.

 

Municipalitatea timișoreană a transmis către SEAP caietul de sarcini pentru achiziționarea serviciilor de consultanță pentru organizarea concursului de soluții în vederea amenajării și modernizării Pieţei Operei și a străzilor din zona Cetate.

Valoarea estimată a serviciilor de consultanță este de peste 267.000 de lei, fără TVA, termenul de deschidere a ofertelor fiind 1 februarie 2022.

Câștigătorul contractului va elabora întreaga documentație pentru concurs, incluzând aici regulamentul și calendarul, analizarea și evaluarea costurilor de proiectare, elaborarea temei de concurs, asigurarea promovării naționale și internaționale a concursului, realizarea și gestionarea site-ului oficial al concursului, sprijinirea cu asistența tehnică a concurenților, organizarea și funcționarea secretariatului de concurs, asigurarea tuturor costurilor legate de jurizarea concursului, tarnsmit oficialii Municipalităţii.

„Dorința noastră este să găsim cea mai bună soluție pentru amenajarea Pieței Victoria, cu respect pentru memoria locului, iar acest lucru îl putem face doar prin organizarea unui concurs profesionist de soluții, care să atragă o participare internațională. Ne dorim să transformăm această zonă încărcată de istorie și de emoție pentru timișoreni într-un spațiu deschis, primitor, eficient și accesibil pentru toți”, declară primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Actualul aspect al Pieței Victoria datează din anii ‘80, când a fost scoasă și linia de tramvai care traversa centrul Timișoarei. În condiţiile deteriorărilor avansate suferite de monumentele istorice din centrul oraşului, calitatea urbană a zonei Piața Victoria este în scădere, prezentând disfuncţionalităţi, ceea ce poate conduce în timp la o scădere a potenţialului turistic şi economic al zonei, spun reprezentanţii Primăriei. Aceştia atrag atenţia că zona nu este suficient promovată din punct de vedere turistic, neexistând un sistem de semnalizare şi orientare turistică adecvat.

 

Print Friendly, PDF & Email