Concurs internațional de soluții arhitecturale pentru amenajarea centrului Timişoarei

Foto: Eye in the Sky

Primăria Timișoara anunţă că va lansa un concurs internațional de soluții arhitecturale pentru amenajarea zonei Piața Victoriei și a unor străzi din zona Cetate. Achiziționarea serviciilor de consultanță pentru organizarea concursului este deja în derulare.

 

Zona vizată este constituită din Piața Victoriei și străzile adiacente, care fac legătura cu alte puncte importante din zona centrală și care o integrează în țesutul urban existent.

Câștigătorul contractului va elabora întreaga documentație pentru concurs, incluzând aici regulamentul și calendarul, analizarea și evaluarea costurilor de proiectare, elaborarea temei de concurs, asigurarea promovării naționale și internaționale a concursului, realizarea și gestionarea site-ului oficial al concursului, sprijinirea cu asistența tehnică a concurenților, organizarea și funcționarea secretariatului de concurs, asigurarea tuturor costurilor legate de jurizarea concursului, transmite Primăria Timişoara.

„În momentul actual, în condiţiile deteriorărilor avansate suferite de monumentele istorice aflate în zona centrală a municipiului, calitatea urbană a zonei este în scădere, prezentând disfuncţionalităţi, ceea ce poate conduce în timp la o scădere a potenţialului turistic şi economic al zonei centrale a Timişoarei. Zona nu este suficient promovată din punct de vedere turistic, neexistând un sistem de semnalizare şi orientare turistică adecvat”, declară reprezentanţii Municipalităţii.

Valoarea estimată a serviciilor de consultanță este de peste 267.000 de lei, fără TVA.

Marţi, 1 februarie, a fost deschisă oferta primită pentru serviciile de consultanță pentru organizarea concursului internațional și urmează etapa de evaluare, transmit reprezentanţii Municipalităţii.

 

Print Friendly, PDF & Email