Concurs internaţional de ciclism offroad, la Pădurea Verde

Duminică, 30 septembrie, la Barajul Dumbrăviţa, de la Pădurea Verde, se va da startul celei de a 15-a ediţii a competiţii internaţionale de ciclism offroad.

 

Această întrecere sportivă este dedicată tuturor cicliştilor, şi amatori, şi profesionişti, cursa fiind pe un traseu ce se întinde pe 6.9 kilometri prin Pădurea Verde, anunţă organizatorii evenimentului, Clubul Sportiv Gratzu şi Federaţia Română de Ciclism. Aceştia îi invită pe cicliştii interesaţi de eveniment să se înscrie online pe www.gratzu.ro şi spun că traseul este practicabil cu orice fel de bicicletă, dar recomandă bicicletele tip MTB.

Concursul este cu participare Internaţională, fiind trimise deja invitaţii cluburilor din zona DKMT (Dunăre, Criş, Mureş, Tisa), numărul particianţilor fiind estimat la 400-500, iar al spectatorilor, la mai mult de 500. Competiţia va fi arbitrată de 20 arbitri, dotaţi cu camere foto şi video ce vor filma întreaga cursă.

Pe lângă competiţia de ciclism este lansat şi un concurs pentru fotografi, aceştia fiind încurajaţi să facă poze cât mai frumoase, ele urmând apoi a fii votate pe pagina de concurs, cel mai votat fotograf urmând a fi premiat.

Organizatorii mai spun că jumătate din încasările din taxele de înscriere vor fi direcţionate în „Fondul Pădurea Verde”, un fond de investiţii non-profit realizat special pentru reconstrucţia şi reamenajarea traseelor de ciclism şi alergare din Pădurea Verde.

Print Friendly, PDF & Email