Concurs dedicat studenţilor, pe tema “România în NATO – 15 ani”

La Universitatea de Vest din Timişoara a fost lansat concursul pentru realizarea unei broşuri informative cu tema România în NATO – 15 ani, eveniment din cadrul campaniei de informare publică #WeAreNATO.

 

Competiţia, adresată studenţilor din instituţiile de învăţământ superior cu programe de studii în Ştiinţe ale Comunicării, are ca scop promovarea valorilor fundamentale ale Armatei României şi ale NATO, în contextul împlinirii, în 2019, a 15 ani de la aderarea României la NATO şi a 70 de ani de la înfiinţarea Organizaţiei Nord-Atlantice, transmit oficialii Universităţii de Vest din Timişoara.

Campania de informare publică #WeAreNATO, care continuă şi în acest an în România, este organizată în mai multe ţări aliate şi îşi propune să crească încrederea publicului tânăr în capacitatea structurilor Alianţei de a proteja populaţia şi teritoriul aliat şi se concentrează, în special, pe facilitarea accesului tinerilor la informaţii despre NATO prin manifestări dedicate acestora, sprijinite şi de o componentă adaptată mediului virtual.

În România, campania este organizată de Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Educaţiei Naţionale, cu sprijinul Diviziei de Diplomaţie Publică a NATO.

La evenimentul desfășurat astăzi în spațiile principale ale Universității de Vest din Timișoara au participat reprezentanți ai MAN, iar din partea UVT, prof.univ. dr. Mădălin Bunoiu, prorector al UVT, reprezentanți ai Facultății de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării și reprezentanți ai comunității studențești.

Reprezentanţii UVT reamintesc că instituţia a promovat în dese rânduri valorile participării României la alianța politico-militară NATO. Anul trecut, de exemplu, sub titlul România în NATO – 14 ani, UVt a organizat una dintre cele mai importante conferințe dedicate acestui subiect, iar în acest an campania #WeAreNato a readus în spațiile UVT tematica dedicată participării României la NATO.

 

Print Friendly, PDF & Email