Concurs de logo-uri pentru candidatura Timișoarei la titlul de Capitala Europeană a Tineretului

Publicul este invitat, începând de azi, să aleagă logo-ul pentru candidatura Timișoarei la titlul de Capitala Europeană a Tineretului în anul 2020.

 

Fundația Județeană pentru Tineret Timiș, cea care coordonează elaborarea dosarului de candidatură a Timișoarei la titlul de Capitală Europeană a Tineretului în anul 2020, a deschis apelul public pentru crearea logo-ului sub semnul căruia se va desfășura campania.

Patru propuneri de logo au fost înscrise. Autorii acestora sunt Rareș Buga, Alin Cozari, Alexandru Lungu și Florin Mînzală, iar azi a fost deschis votul publicului, care va decide câștigătorul. Pe pagina oficială de Facebook a Timișoara for European Youth Capital 2020 oricine poate vota pentru oricare dintre cele patru propuneri.

Numărul de reacții (Like, Wow, Love și Haha) înregistrate de fiecare dintre cele patru propuneri va reprezenta scorul final, reacțiile fiind egale ca valoare. Propunerea care va înregistra cele mai multe reacții pozitive, va fi considerată câștigătoare”, anunţă organizatorii. 

Votul se va încheia în data de 14 iunie, la ora 23.29.

Siglă Rareș Buga

 

Siglă Alin Cozari

 

Siglă Alexandru Lungu

 

Siglă Florin Mînzală

“Tema candidaturii Timișoarei este «Participarea tinerilor». Aplicația inițială a fost scrisă de tineri, proiectele acestora sunt puse în lumina reflectoarelor și, în aceeași cheie, ne-am dorit ca tot ei să fie cei care realizează și care aleg elementele de identitate vizuală a candidaturii orașului nostru, pentru că da, dorim să arătăm cât de creativi și participativi sunt tinerii timișoreni”, mai spun reprezentanţii Fundației Județene pentru Tineret Timiș.

 

Candidatura Timișoarei, transmit aceştia, nu prestabilește cărei țări a Consiliului Europei îi va reveni titlul, în anul 2020: “Competiția nu se desfășoară doar la nivel național. România nu are garantat acest titlul. Concursul se desfășoară direct la nivel European! Mai mult de atât, miza este uriașă: spre deosebire de alte competiții europene, în anul respectiv, titlul de Capitală Europeană a Tineretului se acordă doar unui singur oraș.”

Timișoara a intrat în faza finală, alături de patru oraşe din Austria, Franța, Lituania și Republica Moldova, urmând ca în luna noiembrie să fie comunicat rezultatul.

În următoarele săptămâni, anunţă reprezentanţii Fundației Județene pentru Tineret Timiș,vor să demareze un amplu proces de stimulare și implicare ale fiecărui ONG activ, ale fiecărui tânăr neafiliat, ale autorităților publice și ale mediului privat în evenimentele ce vor avea loc nu doar în anul 2020, ci și înainte, cu, pentru și despre tineri.

Print Friendly, PDF & Email

Articol scris de

Jurnalist Timpolis