Concurs de creație literară Oskar Szuhanek, organizat de Muzeul de Artă Timișoara

Foto: Muzeul de Artă Timişoara

Odată cu prelungirea expoziției Întoarcerea prodigioasă. Oskar Szuhanek, Muzeul Național de Artă Timișoara anunţă şi lansarea unui concurs de creație literară, inspirat din lucrările aflate în expunere.

 

„Cum vede actuala generație picturile expuse” este tema propusă pentru concurs prin intermediul căruia se are în vedere crearea unei conexiuni între tineri și valorile artei locale.

Expoziția, spun reprezentanţii Muzeului de Artă Timişoara, „este o bună sursă de valorificare a imaginației și creativității și de (re)cunoaștere a reperelor artistice locale, răspândite în centre culturale ale Europei de reprezentanți precum Oskár Szuhanek. Lucrările expuse sunt peisaje, multe dintre ele cu Timișoara – străzi, piețe, poduri, canalul Bega, parcuri, biserici etc., portrete ale unor personalități (arhitectul Horki, anticarul Kepich, poetul Karoli Endre etc.), ale membrilor familiei (în diferite perioade), autoportretele pictorului sau studiile acestuia din tinerețe.”   

Concursul se va desfășura, în perioada 19 octombrie – 3 noiembrie, pentru patru categorii: învățământ primar, învățământ gimnazial, învățământ liceal şi învățământ universitar.

Textele care vor intra în concur trebuie să aibă maximum 2 pagini A4, la un font Times New Roman de 12. Textele pot fi însoțite de maximum trei fotografii cu lucrările preferate din expoziție. Lucrările pot fi predate fizic, la casieria muzeului sau online, la adresa muzeuldeartatimisoara@gmail.com, cu menâiunea „Concurs de creație literară Oskar Szuhanek”.

Fiecare participant se poate înscrie la concurs cu un singur text. Date necesare pentru înscriere: nume, prenume, anul nașterii, școala, clasa, numele cadrului didactic coordonator (dacă este cazul), număr de telefon, adresă de e-mail.

Câștigătorii vor fi desemnați în funcție de popularitate și de rezultatul jurizării de specialitate. Festivitatea de premiere va avea loc miercuri, 9 noiembrie, de la ora 14, în Sala Barocă a Muzeului de Artă Timișoara. Cele mai bune lucrări vor fi premiate cu obiecte promoționale și cărți de artă și vor beneficia de publicitate în presă și pe paginile de social media ale muzeului.

 

Print Friendly, PDF & Email