Concluzie, după dezbateri la vârful P.D.L., la Timişoara: „Avem obligația de a coagula dreapta”

Gheorghe Flutur Constantin Ostaficiuc Catalin Predoiu si Andreea PaulP.D.L. trebuie să îşi adjudece, în baza rezultatelor obţinute la alegerile europarlamentare din 25 mai, dreptul de a fi partidul în jurul căruia se va produce coagularea forţelor de dreapta, a afirmat, joi, la Timişoara, Cătălin Predoiu, premierul Guvernului-alternativă al P.D.L. şi candidatul desemnat de către partid pentru alegerile prezidenţiale din toamna acestui an. 

 

Gheorghe Flutur: „P.D.L. este, la Timişoara, puternic şi la el acasă”

Startul campaniei pentru alegerile europarlamentare a fost dat de P.D.L. în Timişoara, pentru că „P.D.L. este aici puternic şi la el acasă”, a argumentat în discursul său şeful de campanie al P.D.L. pentru alegerile 

europarlamentare, Gheorghe Flutur, adăugând că P.D.L. se prezintă în faţa electoratului cu o listă de candidaţi cu orientare asumat pro-europeană, spre deosebire de oferta de candidaţi a altor partide, care 

au manifestat în repetate rânduri atitudini antioccidentale. Sub semnul acestor declaraţii a luat joi startul, la Timişoara, campania P.D.L. pentru alegerile europarlamentare, în prezenţa unei delegaţii compuse din membri ai conducerii de la nivel naţional a P.D.L., care au participat ieri, la sediul C.R.A.F.T., la o serie de conferinţe şi dezbateri cu reprezentanţi ai mediului de afaceri din Banat şi cu membrii şi simpatizanţii locali ai P.D.L. 

Din delegaţia prezentă la Timişoara au făcut parte  europarlamentarul Monica Macovei, prim-vicepreşedintele P.D.L. Andreea Paul, prezidenţiabilul Cătălin Predoiu, şeful de campanie al P.D.L. pentru alegerile europarlamentare, Gheorghe Flutur, deputatul Cezar Preda şi fostul ministru Claudia Boghicevici.

Cătălin Predoiu: „Oferta cu care ne prezentăm în faţa electoratului trebuie să devină de nerefuzat de către P.N.L.”  

Referindu-se la semnificaţia prezenţei la Timişoara a unei delegaţii atât de numeroase, Cătălin Predoiu  a precizat că P.D.L. marchează astfel debutul campaniei pentru alegerile europarlamentare, la care, spune el, partidul se prezintă „cu o echipă de campioni europeni”, despre care a afirmat că sunt candidaţi capabili să aducă un plus de valoare prin activitatea lor atât în ţară, cât şi la Bruxelles. În plus, a subliniat Cătălin Predoiu, spiritul de echipă trebuie să reprezinte coordonata principală pe care să evolueze P.D.L. în această primă campanie electorală a lui 2014, întrucât doar în baza rezultatelor foarte bune obţinute de partid la alegerile europarlamentare P.D.L. îşi poate adjudeca şansa de a fi partidul în jurul căruia se va produce necesara coagulare a forţelor politice de dreapta. „P.D.L. are obligaţia de a coagula dreapta”, a punctat Cătălin Predoiu, adăugând, în context, că oferta cu care partidul său se prezintă în faţa electoratului trebuie să fie „serioasă, plauzibilă şi îndeajuns de convingătoare încât să devină de nerefuzat de către P.N.L.”  în perspectiva alegerilor prezidenţiale din noiembrie 2014.

Acesta mai spune că P.D.L. şi-a câştigat deja dreptul moral de a fi principalul partid de opoziţie, adăugând că a fost singura formaţiune din opoziţie care s-a opus eficient măsurilor iniţiate de guvernarea Ponta-Antonescu, prin blocarea multor proiecte de lege discutabile la Curtea Constituţională.

Rezultatele pe care le vom obţine la alegeri trebuie să recompenseze efortul întregii echipe”, mai spune Cătălin Predoiu, dând asigurări că aceste rezultatele vor clarifica o parte din întrebările care azi nu au răspuns. Acesta a subliniat importanţa acţiunii conjugate pentru atingerea obiectivului electoral stabilit, de minimum 20%, pentru alegerile europarlamentare: „Sunt astăzi aici nu pentru a vă expune proiectul meu de ţară, ci pentru a pune umărul la victoria colegilor mei”.

Cezar Preda: „P.D.L., un partid de neoprit”

Cezar Preda si Claudia Boghicevici la BPJ TimisUn mesaj pragmatic şi cu o notă radicală, care a îmbrăcat pe alocuri caracter aluziv, a fost transmis de deputatul Cezar Preda, care a insistat asupra vitalităţii P.D.L., despre care a afirmat că „majoritatea îl considera un partid mort”, dar care „a reuşit să redeschidă ochii” şi să îi elimine pe aceia care îl destructurau din interior. „P.D.L. a redevenit un partid pe care nu îl poate opri nimeni”, avertizează Cezar Preda,făcând trimitere explicită la plecarea din P.D.L. a grupului din Mişcarea Populară. Cezar Preda a opinat că P.D.L a reuşit să îi  conserve acum în interior numai pe militanţii adevăraţi. „Nu trebuie să trăim din amintiri. Trebuie să ne batem pentru fiecare vot”, a conchis deputatul democrat-liberal, adăugând că „nu mai trebuie vorbit despre ceea ce a fost în 2010 şi în 2011, pentru că omul şi-a făcut deja o părere despre ce am făcut noi”.

Gheorghe Falcă: „Stânga se uneşte fără valori, doar pe zona interesului”

Gheorghe Falca la BPJ TimisPrimarul Aradului, Gheorghe Falcă, a opinat, la rândul său, că „la alegeri oamenii creditează un om, şi nu o listă de promisiuni”, adăugând că doar oamenii politici credibili pot genera schimbarea şi pot schimba sistemul, chiar dacă „o reformă statală e un proces complicat şi nu se poate face într-un singur mandat”.

Din această perspectivă analizând lucrurile, Gheorghe Falcă a precizat că actualii lideri ai Timişoarei nu se ridică nici la nivelul trecutului oraşului şi nici la nivelul aşteptărilor acestuia şi a apreciat că oraşului îi lipseşte o platformă de dezvoltare întemeiată pe autentice valori de dreapta. O astfel de platformă, care nu şi-a pierdut deloc actualitatea, a adăugat edilul Aradului, a fost reprezentată de Proclamaţia de la Timişoara.

Gheorghe Falcă s-a referit şi la nevoia de coagulare a forţelor politice de dreapta, apreciind că aceasta este o necesitate, în condiţiile în care „stânga se uneşte fără valori, doar pe zona interesului”. 

Constantin Ostaficiuc vrea un pol de dreapta puternic în partea de vest a ţării

Şi preşedintele P.D.L. Timiş, Constantin Ostaficiuc, a evocat în discursul său ideea de necesitate a coagulării forţelor politice de dreapta, în jurul P.D.L., susţinând ideea unei solidarizări a reprezentanţilor P.D.L. din judeţele Arad, Hunedoara şi Timiş în scopul de a crea în partea de vest a ţării un pol de dreapta puternic în jurul P.D.L.: „P.D.L. va coagula dreapta în România”, a fost, de altfel, şi concluzia preşedintelui P.D.L. Timiş, Constantin Ostaficiuc, care a asumat şi atribuţiile de moderator al dezbaterii.

Print Friendly, PDF & Email