Concertele’n sat ajung la Pustiniş şi Uivar

Foto: Asociaţia Culturală Timorgelfest

Concerte’n sat ajung la Centrul Cultural din Pustiniș și la Căminul Cultural din Uivar. Patru muzicieni vor interpreta lucrări celebre din două perioade-reper în istoria muzicii: barocul și clasicismul. O secţiune a programului le este destinată copiilor care vor fi încurajați să descopere muzica prin joc.

 

Cei patru muzicieni care vor duce Concerte’n sat la Pustiniş şi la Uivar sunt pianista Cristina Deiana Struța – doctorandă și cadru didactic asociat la Facultatea de Muzică și Teatru din Timișoara, soprana Bianca Mihăescu – artist liric la Filarmonica Banatul din Timișoara, violonista Bianca Pomparău – artist instrumentist la Filarmonica Banatul din Timișoara şi flautistul Gianluca Vanzelli – artist instrumentist la Opera Română din Timișoara.

Concertele în aer liber sunt programate în 9 și 10 iunie, de la ora 19.

Conștienți de puterea pe care jocul o are în viața copiilor, organizatorii îi invită pe cei mici să experimenteze diverse genuri și elemente muzicale pe parcursul unor ateliere derulate în aceleași zile, de la ora 19.40. În cadrul acestora, copiii sunt încurajați să descopere muzica prin joc și joacă: un caiet de lucru ieșit din tipar la început de turneu, care cuprinde fișe, exerciții și rebusuri, abia așteaptă să fie răsfoit și să lege prietenii între cei mici și noțiunile muzicale.

Foto: Asociaţia Culturală Timorgelfest

„Psihologii spun că muzica ajută la dezvoltarea copilului în mod armonios. Caietul de lucru a pornit din dorința de a avea un suport în derularea atelierelor. El conține 30 de fișe cu exerciții de teoria muzicii și rebusuri care au ca punct de pornire diverse instrumente muzicale sau viața compozitorilor clasici. În completare vin și jocurile muzicale care pot ajuta la dezvoltarea atenției și percepției auditive. Fișele de colorat implică și mai mult copiii în procesul creativ, întărind această abordare ludică a muzicii, pe care o promovăm de ceva timp deja”, spune Cristina Struța, care este şi directoarea artistică a evenimentului.

Reprezetanţii Asociației Culturale Timorgelfest anunţă că  prima serie de evenimente din cadrul proiectului Concerte’n sat pe care au organizat-o a reunit aproape 600 de participanți, atât copii, cât și adulți, în urma a cinci ateliere și cinci concerte de muzică clasică derulate în cinci sate – trei aparținând comunei Vinga și două, comunei Uivar.

Concerte’n sat este un proiect inițiat de Asociația Culturală Timorgelfest și cofinanțat de AFCN.

 

Print Friendly, PDF & Email