Concerte de muzică clasică, în cadrul Seratelor Baroce

În cadrul Seratelor Baroce, elevi ai Liceului de Artă „Ion Vidu” vor concerta într-un eveniment dedicat perioadei romantice, iar Cristina Bojin şi Heejung Kim vor susţine un recital de flaut și pian.

 

Concertul susţinut de elevi ai Liceului de Artă „Ion Vidu” va avea loc joi, 27 februarie, de la ora 18, în Sala Barocă a Muzeului de Artă Timișoara, şi va fi coordonat de profesoara Roxana Maniu.

Elevii care vor interpreta partiturile sunt Tudor Ionescu, Elisabeta Bociu, Vlad Oberșterescu, Leopold Laszlo, Robert Tiutiuc, Filip Fabry, Sarah Szekely, Șarolta Vass, Lois Muntean , Denisa Țîrlea, Teodora Dragoș, Serena Șchiopu, Erwin Andreas Muller, Daria Guți, Andreea Chifan, Iasmina Chifan, Oana Palconi, Leonard Mihale, Goran Lolic, Daniel Chifan, Silvana Ghermet, Violeta Tiponuț şi Lucas Kohl.

În repertoriul de compozitori aflați în program sunt incluşi Frederich Chopin, Felix Mendelssohn-Bartoldi, Serghei Rahmaninov, Nicolo Paganini, Antonin Dvorak și Johannes Brahms.

Vineri, 28 februarie, începând cu ora 19, la Liceul de Artă „Ion Vidu” va avea loc un recital de flaut și pian susținut de Cristina Bojin, la flaut, și de Heejung Kim, la pian. Evenimentul va avea loc în sala de concert a liceului.Evenimentul este unul important și prin prisma biografiei celor două artiste.

Cristina Bojin a ocupat între 2004 și 2006 postul de prim-flautist al Operei din Pforzheim, colaborând în același timp cu Opera din Stuttgart și Orchestra de Cameră Stuttgart. A fost invitată ca solistă alături de Thailand Philharmonic Orchestra și este o prezenţă permanentă în sălile de concert din Germania, România, Italia și Austria.

Heejung Kim este, în acest moment, una dintre cele mai apreciate artiste din Coreea de Sud. A concertat în Europa și în SUA, și este prezentă pe o mulțime de înregistrări făcute alături de muzicianul german Peter Florian, cu care a înființat The Osnabrück Piano Duo, alături de care a concertat cu simfoniile lui Haydn și Bramhs.

Print Friendly, PDF & Email