Concerte ale Festivalului „George Enescu”, transmise live la Timişoara

Festival Enescu (o)13 concerte ale Festivalului Internaţional „George Enescu” vor putea fi urmărite live, de la Timişoara. Decizia a fost luată de organizatori pentru a facilita accesul melomanilor la concertele din cadrul festivalului.

 

Cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului Internaţional „George Enescu” va aduce în România artişti şi formaţii de talie mondială, care vor concerta pe scenele bucureştene timp de 22 de zile, la Sala Palatului şi Ateneul Român, în această perioadă având loc 58 de concerte în săli şi multe alte evenimente în aer liber.

Festivalul, considerat a fi un adevărat brand cultural de ţară, se va deschide duminică, 30 august, cu un spectacol din seria „Mari orchestre ale lumii”, oferit de Orchesta Română de Tineret, şi se va încheia duminică, 20 septembrie, cu un concert susţinut de Royal Concertgebouw Amsterdam.

Directorul executiv al Festivalului Internaţional „George Enescu”, Mihai Constantinescu, spune că şi anul acesta va fi continuată direcţia lansată începând cu ediţia 2013, de a facilita accesul melomanilor la concertele din cadrul festivalului. Este modul nostru de a ne deschide către un public cât mai larg şi de a asigura accesul la concerte, inclusiv celor care nu au reuşit să îşi achiziţioneze un bilet în sala de concert”, mai spune Mihai Constantinescu.

Proiecţiile de la Timişoara vor putea fi urmărite la Biblioteca Centrală Universitară „Eugen Todoran”, a Universităţii de Vest. Transmisiunile – în proiecţii de cinema, Live în High Definition – sunt realizate de D’Stars Timişoara, în parteneriat cu Grand Cinema & More, din Băneasa Shopping City.

La Timişoara, vor fi transmise 13 spectacole, după următorul program:

Duminică, 30 august, ora 19.30 – Spectacolul de deschidere a Festivalului, susţinut de Orchestra romană de tineret şi Corul Filarmonicii „G. Enescu”-

Luni, 31 august, ora 20 – Spectacol susţinut de Israel Philharmonic Orchestra, dirijat de Zubin Mehta.

Joi, 3 septembrie, ora 20 – Spectacol susţinut de Berliner Philharmoniker, dirijat de Sir Simon Rattle.

Vineri, 4 septembrie, ora 19.30 – Spectacol susţinut de Staatskapelle Dresden, dirijat de Christian Thielemann, şi de pianistul Yefim Bronfman.

Duminică, 6 septembrie, ora 19.30 – Spectacol susţinut de San Francisco Symphony, dirijat de Michael Tilson Thomas, şi de pianista Yuja Wang.

Marţi, 8 august, ora 17 – Spectacol susţinut de Deutsche Kammerphilharmonie Bremen, dirijat de Trevor Pinock, şi de pianista Maria João Pires.

Miercuri, 9 august, ora 20 – Spectacol susţinut de London Symphony Orchestra, dirijat de Ion Marin, şi de soliştii Renaud Capuçon, la vioară şi Gautier Capuçon, la violoncel.

Joi, 10 august, ora 20 – Spectacol susţinut de Sankt Petersburg Orchestra, un  concert „In memoriam Gheorghe Halmos”, dirijat de Yuri Temirkanov, şi de pianista Elisabeth Leonskaja.

Marţi, 15 august, ora 17 – Spectacol susţinut de Monte Carlo Philharmonic, dirijat de Gianluigi Gelmetti, şi de violonistul David Garrett.

Marţi, 15 august, ora 20 – Spectacol susţinut de Wiener Philharmoniker, dirijat de Semyon Bychov, şi de soprana Elisabeth Kulman.

Joi, 17 august, ora 17 – Spectacol susţinut de Mozarteum Orchester Salzburg, dirijat de Thomas Dausgaard, şi de pianistul Dan Grigore.

Joi, 17 august, ora 19.30 – Spectacol susţinut de Royal Liverpool Philharmonic Orchestra, dirijat de Vasily Petrenko, şi de pianistul Simon Trpceski.

Duminică, 20 august, ora 19.30 – Spectacol de închidere a festivalului, susţinut de Royal Concert Gebouw Orchestra Amsterdam, dirijat de Andris Nelsons.

Selecţia de transmisiuni a încercat să evite pe cât posibil preluarea concertelor transmise şi de către TVR, trei dintre acestea regăsindu-se, totuşi, şi în transmisiile de la TV concertul de deschidere a Festivalului, cel de închidere, cât şi cel al Filarmonicii din Sankt Petersburg”, spun, într-un comunicat, reprezentanţii D’Stars Timişoara.

Biletele vor fi puse în vânzare la preţul de 25 de lei sau de 20 de lei/concert, în cazul unui abonamanent de minimum şapte concerte, la alegere. Pentru studenţi şi pensionari preţul unui spectacol este de 15 lei. Biletele pot fi cumpărate începând de luni, 24 august, de la casieria Cinema Timiş, zilnic între orele 15 – 19.

Print Friendly, PDF & Email