Concert Pro Musica, la Timişoara, după 21 de ani

promusicaLegendara trupă Pro Musica revine la Timişoara, într-un concert, după 21 de ani. Tot anul acesta se împlinesc 41 de ani de la lansarea acestei formaţii.

 

Mult aşteptatul concert de „comeback” al legendarei formaţii Pro Musica va avea loc în 5 octombrie, la Filarmonica Banatul, de la ora 19, sub logo-ul „Pro Musica 41” cu motto-ul „Vreme trece, vreme vine… Toate-s vechi şi nouă toate”, versurile de început din Glossa lui Mihai Eminescu, anunţă Zoltan Varga, care se ocupă de mediatizarea acestui eveniment. Recitalul formaţiei vine la 21 de ani după ultimul concert susţinut de Pro Musica şi la 41 de ani de la înfiinţarea formaţiei.

O revenire este întotdeauna un motiv de a arăta că eşti într-un progres, că ai înaintat în anii ăştia. Fiecare dintre colegii mei din Pro Musica a cântat în anii aceştia, în diverse formule. Noi muncim acum pentru a reface empatia. Diferenţa dintre muzicieni se face prin ceea ce transmiţi de pe scenă. Asta e cel mai important. Este o bucurie foarte mare să cântăm din nou împreună. De la ultimul concert Pro Musica, de acum 21 de ani, am mai ţinut legătura cu colegii mei. Pe mulţi i-am avut colegi la înregistrările pentru trilogia Sensul Vieţii. Acum respirăm acelaşi aer. Aşteptăm cu nerăbdare întâlnirea cu publicul. Este un concert de revenire, nu unul aniversat. Primul nostru concert a avut loc în 15 ianuarie 1973, deci probabil vom avea un concert aniversar în 2018, la împlinirea a 45 de ani de existenţă. Aşteptăm cu emoţie acest concert. Revenirea noastră este o sărbătoare pe care vrem s-o transmitem şi celor care vor fi în sală”, a declarat Ilie Stepan, despre acest concert.

Pe scenă vor urca Ilie Stepan, Dixie Krauser, Grigore Bujor Hariga, Lică Dolga, Mario Florescu, Doru Apreotesei, Doru Eugen Iosif, Horea Crişovan şi George Găină, alături de invitaţii Radu Rotaru, Dana Borţeanu şi Vera Ciocan.

Primul concert al trupei Pro Musica a avut loc în 15 ianuarie 1973, la Liceul Pedagogic din Timişoara, de-a lungul anilor Pro Musica devenind o formaţie care va rămâne mereu înscrisă cu litere boldite în istoria culturii rock din România.

Biletele pentru concert s-au pus în vânzare la Casieria 2 a Filarmonicii Banatul (în holul de la intrare, partea opusă faţă de Casieria 1 a Filarmonicii), la preţuri cuprinse între 30 şi 50 de lei, şi pot fi cumpărate în zilele de luni, miercuri şi vineri, între orele 14.30 – 19, iar marţea ţi joia, între orele 10 – 13.30.

 

Print Friendly, PDF & Email