Concert dedicat lui Beethoven, susţinut de violonistul Alexandru Tomescu la Timişoara

Sursă foto: Facebook / Alexandru Tomescu

Timişoara va fi mâine gazda unui concert susţinut de violonistul Alexandru Tomescu, alături de orchestra Facultății de Muzică și Teatru a Universităţii de Vest din Timişoara.

 

Concertul va avea loc marți, 2 noiembrie, începând cu ora 19, la Sala Capitol a Filarmonicii „Banatul”, şi se desfășoară în cadrul Festivalului Internațional Timișoara Muzicală, eveniment ajuns la cea de a 45-a ediție.

Concertul, sub bagheta dirijorului Sebastian Felea, îi este dedicat lui Ludwig van Beethoven, de la nașterea căruia se împlinesc 251 de ani.

Atât dirijorul Sebastian Felea, cât și Alexandru Tomescu, violonist de talie internațională și singurul român care cântă la o vioară Stradivarius, sunt cadre didactice în cadrul Facultății de Muzică și Teatru din UVT.

Trecem printr-o perioadă plină de încercări, însă orice moment dificil din istorie poate fi depășit cu mai mult curaj și energie când arta și cultura sunt un punct de sprijin. Facultatea de Muzică și Teatru a fost în mijlocul comunității în ultimele luni cu nenumărate evenimente artistice, care au încântat și inspirat timișorenii. Acest concert este un eveniment realmente deosebit, pentru că alături de talentații noștri studenți sunt două nume reper ale muzicii clasice românești, Sebastian Felea și Alexandru Tomescu, profesori ai Facultății de Muzică și Teatru. Este fără îndoială o șansă pentru studenții UVT să cânte alături de unul dintre cei mai mari violoniști din lume. La UVT, Cultura este Capitală, iar în capitala noastră se va asculta Beethoven, așa că îi invit pe timișoreni să ne fie alături”, transmite rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Accesul la concert este permis conform normelor sanitare în vigoare.

 

Print Friendly, PDF & Email