Concert dedicat împlinirii a 30 de ani de la căderea zidului Berlinului, susţinut al Timişoara

Orchestra Filarmonicii Altenburg Gera, din Germania, va fi prezenta la Timişoara, unde va susţine, împreună cu Filarmonica „Banatul” un concert aniversar dedicat împlinirii a 30 de ani de la căderea zidului Berlinului.

 

Filarmonica de Stat „Banatul”, din Timișoara, împreună cu Orchestra Filarmonicii Altenburg Gera, din Germania organizează în 29 octombrie și 1 noiembrie, de la  ora 19, la Sala Capitol, un spectacol intitulat Concertul Orașelor Partenere.

Programul celor două seri cuprinde Simfonia nr. 3, de Gustav Mahler, în interpretarea Orchestrei Filarmonicii Altenburg Gera, Filarmonicii „Banatul”, Corului feminin al Filarmonicii „Banatul”, Corului de copii al Colegiului Naţional de Artă „Ion Vidu” şi a mezzosopranei Aura Twarowska. Dirijor este Laurent Wagner.

După concertele de la Timișoara, Orchestra Filarmonicii Altenburg – Gera va fi prezentă în 3 noiembrie , de la ora 19, la Ateneul Român din București, unde va susține concertul Muzica viitorului – o punte înspre Europa de Est, dedicat împlinirii a 30 de ani de la căderea zidului Berlinului.

Evenimentul este organizat sub Înaltul Patronaj al Ambasadei Republicii Federale Germania la Bucureşti şi al Ambasadei României la Berlin, iar programul cuprinde Concertul pentru violoncel şi orchestră p.a. de Dan Dediu, și Simfonia nr. 1, în do minor, op. 68, Johannes Brahms, în interpretarea Orchestrei Filarmonicii Altenburg-Gera şi a solistului Mircea Marian. Dirijor va fi tot Laurent Wagner.

Print Friendly, PDF & Email