Concert al Filarmonicii Banatul Timișoara, la Spitalul Județean, ân cadrul Eufonia Festival

Sursă foto: Facebook / Eufonia Festival

O parte dintre concertele ediției de anul acesta a Festivalului Eufonia, primul festival din România care integrează muzicoterapia în programul său, sunt susţinute în spitale, centre de îngrijire a bătrânilor şi a copiilor cu dizabilităţi şi la un penitenciar, în Timiş şi Arad. Muzicienii Filarmonicii Banatul au susținut azi un concert la Spitalul Județean din Timișoara. Managerul acestuia, medicul Dorel Săndesc, a propus Filarmonicii  o colaborare pe termen lung.

 

În amfiteatrul Spitalului Județean de Urgență din Timișoara, tineri muzicieni invitați și cursanți ai  Festivalului Eufonia au interpretat azi lucrări semnate de Bela Bartok, Georges Bizet, Johannes Brahms și Rebecca Clarke.

Prezent în sală, medicul Dorel Săndesc, managerul spitalului, le-a propus celor din Filarmonică  o colaborare pe termen lung: „O prietenie care ne va ajuta să menținem frumosul în viața noastră. E important și pentru noi, și pentru pacienții noștri. De altfel, dorim să modificăm orizontul  experiențelor în spațiile tradiționale și să reface țesătura artă – sănătate. Deja, punem la punct mai multe proiecte marcante pentru spitalul nostru și între ele sunt câteva care au caracter exclusiv cultural.”

Eufonia Festival, organizat de Filarmonica Banatul Timișoara, face parte din Programul Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, program finanțat din bugetul local al Municipiului Timișoara.

 

Print Friendly, PDF & Email