Concernul german Heraeus a inaugurat noua fabrică din apropriere de Timişoara

Inaugurare Haraeus TimisoaraConcernul german Heraeus a inaugurat, în 15 octombrie, noua sa locaţie din Chişoda. Panglica a fost tăiată de Samuel Cireş, administratorul Heraeus Romania SRL, Frank Stietz, preşedintele Global Business Unit Heraeus Electronics, şi primarul Giroului, Iosif-Ionel Toma. La eveniment au fost prezentei 150 de persoane, invitate apoi la un tur al fabricii de facilităţile moderne de producţie de care dispune Heraeus în România.

La intrarea în Timişoara am găsit locaţia ideală pentru activitatea noastră de producţie din România”, spune Samuel Cireş, administratorul Heraeus Romania SRL. Adăugând că şi clienţii Heraeus au locaţii de producţie în regiune şi în Ungaria, zona dispunând de infrastructură şi căi de transport bune.

Cei aproximativ 100 de angajaţi ai Heraeus fabrică, de la începutul anului, paste de lipit, pulberi metalice şi alte materiale de contact, în special pentru furnizorii industriei auto. Producţia de pulbere pentru pastă de lipit făcută de Heraeus este singura din lume automatizată în proporţie de 100%.

Samuel Cireş anunţă că anul viitor Heraues va mări suprafaţa de producţie la peste 11.000 de metru pătraţi. „Atunci va demara şi producţia de Direct Copper Bondings, o combinaţie de oxid de aluminiu-ceramic acoperit de un strat de cupru. Aceste substraturi metalo-ceramice sunt utilizate în industria de automobile şi a electronicii de putere”, adaugă Samuel Cireş.

Frank Stietz, preşedintele Global Business Unit Heraeus Electronics, declară că d demararea producţiei de substraturi DCB semnifică pentru Heraeus şi intrarea într-un nou şi interesant domeniu de activitate, compania plănuind crearea altor 150 de noi locuri de muncă, în perioada următoare.

Concernul tehnologic Heraeus, cu sediul în Hanau, a fost fondat în 1851, fiind astăzi una din cele mai mari întreprinderi familiale la nivel global. „Datorită competenţei de specialitate, spiritului de inovare, excelenţei operative şi managementului orientat spre succes am reuşit să îmbunătăţim în permanenţă performanţele noastre economice. Punem la dispoziţia clienţilor noştri soluţii de cea mai bună calitate”, spun oficialii companiei. Adăugând: „Ideile noastre provin din preocuparea noastră pentru mediul înconjurător, sursele de energie, sănătate, mobilitate şi aplicaţii industriale. Portofoliul nostru de produse cuprinde de la componente până la sisteme coordonate de materiale. Acestea sunt utilizate în diferite industrii, printre care industria de oţel, electronică, chimică, auto şi de telecomunicaţii.”

Heraeus a obţinut în 2014 o cifră de afaceri de 3,4 miliarde euro şi o cifră de afaceri din comerţul cu metale preţioase de aproximativ 12,2 miliarde euro. Cei 12.600 de angajaţi şi peste 100 de locaţii în 38 de ţări propulsează Heraeus într-o poziţie de top la nivel global.

Print Friendly, PDF & Email