Comunitatea UVT salută victoria Maiei Sandu la alegerile pentru președinția Republicii Moldova

Maia Sandu, la Universitatea de Vest din Timişoara, în 2019. Foto: UVT

Comunitatea academică și studențească din Universitatea de Vest din Timişoara anunţă că își exprimă bucuria față de rezultatul înregistrat de Maia Sandu la alegerile pentru președinția Republicii Moldova.

 

Doamna Maia Sandu este o prietenă a Timișoarei și a României și este, cu certitudine, cel mai apropiat aliat pe care îl avem”, transmite rectorul Univerităţii de Vest din Timişoara, prof. univ. Marilen Pirtea, care salută această victorie democratică și pro-europeană.

Acesta reaminteşte că Maia Sandu a vizitat acum un an UVTcând i-au fost conferite Diploma și Medalia de Aur a Senatului UVT, într-o ceremonie în care prim-ministrul de atunci al Republicii Moldova marca deschiderea unui parteneriat de bun augur cu Timișoara și UVT. „Aprecierile cu care a fost întâmpinată doamna Maia Sandu, acum un an, la UVT și în comunitatea timișoreană, au fost confirmate și prin rezultatul excepțional al votului de ieri, când o proporție covârșitoare, de 99% din voturile diasporei moldovene locale, exprimate în secția de vot din Timișoara, s-au îndreptat pentru candidata Maia Sandu. Sunt convins că această victorie categorică a viziunii pro-europene și a corectitudinii politice va apropia și mai mult Republica Moldova de România, Banat și Timișoara și va lansa o perspectivă excelentă pentru relațiile academice dintre UVT și mediul universitar din Chișinău”, mai spune Marilen Pirtea.

Print Friendly, PDF & Email