Comuna Dudeștii Vechi a intrat în carantină

Foto: IGPR

Din cauza ratei mari de infectare cu Sars-CoV-2, comuna Dudeștii Vechi intră în carantină timp de 14 zile, anunţă Prefectra Timiş. În cazul comunelor Dumbrăvița și Șandra, carantina a fost prelungită pentru încă șapte zile.

 

Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei a făcut o analiză la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale care au rata de infectare peste 6 la mia de locuitori. Analiza vine în contextual în care, în ultimele 14 zile, a crescut rata de infectare la mia de locuitori, la nivelul judeţului Timiş.

În urma unei analize făcute de Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţie în localităţile un rata de infectare cu Sars-Cov-2 este de peste 6 la mia de locuitori, Institutul Național de Sănătate Publică a transmis avizele pentru instituirea carantinei, pentru 15 zile, în Dudeştii Vechi. În această localitate rata de infectare este de 7,31 la mie), pentru o perioadă de 14 zile. A fost aprobată şi prelungirea, cu încă şapte zile, a carantinării localităţilor Dumbrăviţa (unde rata de infectare este de 8,86) şi Şandra (cu o rată de infectare de 7,65).

Prefectura Timiş anunţă că, în analiza Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, au intrat şi localităţile Otelec, Moșnița Nouă și Biled, propuse pentru carantinare. În cazul acestora, este aşteptat răspunsul  Institutul Național de Sănătate Publică..

Print Friendly, PDF & Email