Complex sportiv, amenajat pe vechiul teren de fotbal de pe strada Mircea cel Bătrân

Consiliul Local al Municipiului Timișoara a aprobat documentația tehnico-economică pentru realizarea studiului de fezabilitate destinat amenajării unui compelx sportiv, care va avea şi teren de fotbal, pe str. Mircea cel Bătrân.

 

Vechiul teren de fotbal nu are o utilizare concretă, fiind și foarte degradat, transmit reprezetanţii Primăriei Timişoara. Astfel, pentru a valorifica acest teren, Municipalitatea va dezvolta infrastructura sportivă în zona de nord-vest a Timişoarei, prin construirea unui complex sportiv modern, cu posibilitatea de adaptare ulterioară (teren de rugby, piste de atletism etc).

Noul complex sportiv – construit pe un teren de aproape 9000 mp – va fi compus din teren de fotbal, care va avea 5.130 mp, clădire administrativă (în care vor fi amenajate vestiare, grupuri sanitare, un cabinet medical, un birou administrativ, o sală multifuncțională, un spațiu tehnic şi un spațiu de depozitare), teren multifuncțional, pistă de atletism, tribună, alei cu zonă verde (cu 38 de arbori, un aliniament nou de vegetație pe strada Ciocârliei, arbuști și gazon de tip rulou pe lângă vegetația existentă) și o parcare care va avea 25 de spații de parcare auto și 25 pentru biciclete.

Terenul, cu suprafață din tartan, va avea dimensiunea 16×25 m, fiind dotat cu două porți de handbal şi două coșuri pentru baschet. De asemenea, va avea sisteme de preluare a apelor pluviale de pe suprafața de joc. Zona crossfit constă într-o platformă amenajată cu bare metalice de dimensiuni mixte și suprafață din tartan. Pista de atletism va fi amenajată pe o distanță de 50 m, cu zona de start și suprafață de decelerare compusă din patru rânduri a câte 1.25 m, realizată tot din tartan. Pe teren va fi amplasată o tabelă electronică de marcaj într-o poziție vizibilă.

Clădirea administrativă va fi compusă din hol de acces, zonă de vestiare, grupuri sanitare, cabinet medical, sală multifuncțională, birou administrativ, punct de pază, zonă de depozitare, grupuri sanitare publice, gradene spectatori. Deasupra clădirii administrative, carre va fi la parter, va fi amenajat spațiul destinat gradenelor spectatorilor, cu 437 de scaune dispuse pe şapte rânduri separate în trei sectoare.

Valoarea totală estimată a investiției este de peste 6,7 milioane de lei inclusiv TVA.

Print Friendly, PDF & Email