Competiţie naţională de robotică, organizată la Timişoara, de Universitatea de Vest

Sursă foto: UVT

Universitatea de Vest din Timişoara a organizat o nouă ediţie a Taberei de Robotică „Open Robotics Intelligent Grid”, cu tema “The future city of tomorrow”. Evenimentul, realizat împreună cu echipa de robotică CSH din cadrul Colegiului Național Pedagogic “Carmen Sylva” Timișoara, și-a desfășurat etapa finală printr-o sesiune demonstrativă publică, la Iulius Mall, când fiecare echipă a susținut şase meciuri.

 

În cadrul evenimentului, care a avut loc în perioada 6 – 10 septembrie, au participat 18 echipe de robotică din România, în care au fost înscriși peste 150 de participanți și voluntari, un bilanț superior față de ediția de anul trecut a evenimentului, demonstrând o evoluție organică ascendentă a competiției, pe măsura interesului celor pasionați de robotică.

„Echipele participante la cea de-a cincea ediție a UVT Open Robotics Intelligent Grid au susținut spectaculoase demonstrații cu roboți, dar, mai ales, și-au probat resursele de creativitate, inventivitate, cooperare și fair-play pe care le dețin. Pentru UVT este o onoare și o bucurie să participăm la organizarea acestei competiții creative, în care curiozitatea de azi îi conduce pe competitori către soluțiile viitorului”, declară rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea.

În cadrul Ceremoniei de premiere, desfășurată la UVT în 9 septembrie, a fost anunțată și tema pentru concursul internațional de robotică First Tech Challenge, o competiție ce reprezintă un moment așteptat de toate echipele prezente: „Centerstage”.

Open Robotics Intelligent Grid – proiect demarat în 2019 de Universitatea de Vest din Timişoara în colaborare cu echipa de robotică „Team CSH” a Colegiului Național Pedagogic „Carmen Sylva” – s-a dezvoltat ca eveniment anual, având participanți implicați din toată țara, cu parteneriate active din mediul privat și educațional preuniversitar.

 

Print Friendly, PDF & Email