Competiţie de mountain bike şi ciclocross, în Lunca Timişului

Peste 350 de cicliști din țară și din străinătate vor lua startul sâmbătă, 25 martie, la Lunca Timișului CX Cup, lângă Urseni, la zece kilometri de Timișoara.

 

Lunca Timișului CX Cup, un concurs de ciclism aflat la a 2-a ediție, va cuprinde două curse. Pentru prima cursă, cea de mountain bike, startul va fi dat la ora 11, iar pentru cea de a doua, cea de ciclocross, la ora 13.30.

Traseul cuprinde două ture în lungime de aproximativ 11 kilometri fiecare, cu zone tehnice și spectaculoase, anunţă Radu Rusu, de la EcoStuff Romania, organizatorul evenimentului.

Cursa de ciclocross va avea șase ture mai scurte, de aproximativ trei kilometri fiecare, și include elemente specifice unui circuit de ciclocross: nisip, bariere de lemn, zone de alergare cu bicicleta, coborâri, zone tehnice și zone de viteză.

Concursul este fără taxă de participare, dar se încurajează donațiile pentru proiectul Keep Danube Clean, organizat de Ecostuff Romania. Keep Danube Clean este o caravana educațională care se va desfășura în perioada 29 Iunie – 29 Iulie și presupune parcurgerea pe biciclete a 3.000 de kilometri, de-a lungul Dunării, de la izvoare până la vărsarea în Marea Neagră. Scopul acestei acţiuni este de a atrage atenția asupra poluării masive cu deșeuri a Dunării.

Lunca Timișului CX Cup este un eveniment organizat de EcoStuff Romania cu sprijinul Primăriei Moșnița Nouă.

Print Friendly, PDF & Email