Compania NTGent din Belgia, la Festivalul Eurothalia, de la Timişoara

africa-de-peter-verhelst-foto-scenewebA doua zi a Festivalului European de Teatru Eurothalia, organizat de Teatrul German de Stat Timișoara, continuă cu spectacolul​ Africa, de și în regia lui Peter Verhelst.

 

Spectacolul Africa, o producție NTGent, Belgia, este programat sâmbătă, 8 octombrie, de la ora 20,30, în sala Teatrului German de Stat Timişoara.

Africa, anunţă oficialii TGST, este o piesă despre partea întunecată a gândirii liberale. Și, prin extensie, povestea universală a cuiva care încearcă să își găsească locul într-o societate alienată. Chinuit de dorință și frică, sperând la o iubire ideală.

Monologul Africa special a fost scris de Peter Verhelst pentru actorul NTGent Oscar Van Rompay. „Acesta are, pe lângă viața sa de actor în Belgia, o a doua viață în Kenya, unde are o plantație de copaci. Jumătate de an trăiește în Europa, iar restul timpului, în Africa. În calitate de actor a jucat de-a lungul timpului roluri de terorist musulman, de analist financiar, de copil, de fermier și de criminal”, spune Andreea Andrei, PR la TGST.

În monologul autobiografic Africa, Oscar Van Rompay joacă cel mai greu rol de până acum: pe sine însuși. Un antreprenor din vest în Kenya, un om alb care încearcă în van să devină una cu aproapele lui negru.

Peter Verhelst este poet, scriitor, dramaturg și performer, , fiind distins cu premii precum Herman de Coninckprijs sau Gouden Uil. Din 2006 face parte din ansamblul NTGent, unde a montat spectacole precum Lex, inspirat din viața lui Alexandru cel Mare, sau Nero, despre Împăratul Nero.

Print Friendly, PDF & Email