Compania Continental România, medaliată de Preşedinţia României

Foto: Continental România

Președintele României, Klaus Iohannis, a acordat companiei Continental Ordinul Meritul Industrial și Comercial în Grad de Ofițer în cadrul unei ceremonii organizate marți, 22 septembrie, la sediul Continental Automotive România. La eveniment au participat şi ambasadorul Germaniei în România, domnul Cord Meier-Klodt, precum și reprezentanți ai administrației naționale și locale.

 

Distincția a fost acordată companiei Continental cu ocazia a 20 de ani de la inaugurarea activității în Timișoara, pentru performanțele obținute și investițiile realizate în domeniul cercetării-dezvoltării de noi tehnologii în sectorul industriei auto.

„Felicit conducerea companiei pentru modul în care a înțeles să ofere, de-a lungul timpului, oportunități de dezvoltare și de investiții, atât în plan local, cât și pentru economia noastră. Interesul constant pentru dezvoltare v-a propulsat în rândul celor care dau tonul în industrie și redefinesc viitorul mobilității. Acum, sunteți unul dintre cei mai mari exportatori ai economiei românești. Aveți peste 20.000 de angajați din țara noastră, dintre care o treime sunt ingineri și specialiști IT în centrele de cercetare și dezvoltare. Sunteți un partener constant în educația profesională pentru tinerele generații”, a spus preşedintele Klaus Iohannis.

Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental Romania, s-a declarat mândru de cei 20.000 de specialiști Continental din țară care contribuie din plin la dezvoltarea tehnologiilor din industria auto de mâine: „Munca lor pune zilnic în mișcare viitorul. Împreună creăm produse inovatoare și sigure pentru conducerea autonomă, precum și soluții inteligente pentru conectivitate, iar proiectele care se desfășoară în direcția smart city reprezintă o prioritate pentru echipele românești.”

Directoruzl Continental Anvelope Timișoara, Carlos Bernabé, a precizat că această fabrică, unde lucrează 2500 de persoane, este una dintre cele mai importante companii din zona de vest a României, activitatea de aici susținând un spectru larg de afaceri secundare, care contribuie la dezvoltarea întregii regiuni și comunități. „Un alt lucru de care suntem foarte mândri este faptul că, de 20 de ani, de când suntem la Timișoara, am devenit una dintre cele mai implicate companii din comunitatea locală, sprijinind educația, sănătatea și cultura”, a mai spus Carlos Bernabé.

Foto: Preşedinţia României

Continental dezvoltă tehnologii și servicii inovatoare pentru mobilitatea sustenabilă și interconectată a oamenilor şi a bunurilor acestora. Compania cu profil tehnologic fondată în 1871 oferă soluții sigure, eficiente, inteligente și accesibile pentru autovehicule, mașini, trafic și transport. Continental a realizat în 2019 o cifră de afaceri de 44,5 miliarde de euro și are în prezent peste 232.000 de angajați în 59 de țări și piețe.

În perioada 1999-2019, Continental a investit circa 1.8 miliarde euro în activităţile din România. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Continental este partener într-un joint-venture în Iași şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. Continental avea la finalul anului 2019, aproximativ 20.000 de angajaţi, din care o treime sunt ingineri și informaticieni în centrele de cercetare și dezvoltare și va continua să angajeze în funcție de viitoarele proiecte.

Print Friendly, PDF & Email