Comitetul Director al PNL Timiş a votat moţiunea lui Florin Cîţu

Sursă foto: CJ TImiş

Liderul filialei PNL Timiş, Alin Nica, a declarat, joi, că filiala va susţine moţiunea „România liberală” a premierului Florin Cîţu la Congresul partidului din 25 septembrie, aceasta fiind aprobată prin vot de către conducerea filialei, potrivit Agerpres.

 

În şedinţa Comitetului Director al PNL Timiş, moţiunea lui Florin Cîţu, România liberală a primit 67 de voturi şi opt împotrivă, în timp ce moţiunea actualului preşedinte al PNL, Ludovic Orban, a primit doar 12 voturi pentru şi 52 împotrivă.

„Mă bucur că se încheie campania în PNL, care a degenerat mult în ultima perioadă. Avem o largă susţinere a filialei pentru moţiunea lui Florin Cîţu. Cred că schimbarea (la şefia PNL – n.r.) este de bun augur, pentru că orice om politic are un ciclu de creştere şi unul de descreştere. Eu nu îl mai văd pe Ludovic Orban să se reinventeze şi să reuşească să crească simpatia publicului. Această curbă sinusoidală a omului politic e definitivă, la Orban, pe panta descendentă şi nu mai poate creşte pentru alegerile de peste trei ani”, a declarat preşedintele PNL Timiş, Alin Nica, citat de Agerpres.

Acesta susţine că deşi Florin Cîţu este o figură nouă pe scena politică şi a fost contestat, „a demonstrat că are valoare. (…) România este prima economie din UE care a revenit la ritmul de dinaintea pandemiei, cu una din cele mai mari creşteri. Avem nevoie de un om cu competenţă solidă. De aceea, şi programul naţional «Anghel Saligny» a fost unul din motivele pentru care premierul a acceptat să îşi pună în joc chiar şi funcţia. (…). Orban a şi negociat rău ministerele, iar acum a fost dispus (…) şi să pice propriul guvern doar pentru a avea el un avantaj cât de mic în Congresul PNL”.

Print Friendly, PDF & Email