Aproximativ un milion de euro, sprijin pentru Aeroportul Internațional Timișoara, aprobat de Comisia Europeană

Aeroportul Internațional „Traian Vuia” din Timișoara primește din partea Comisiei Europene un sprijin public în valoare de aproximativ un milion de euro pentru compensarea pagubelor cauzate de pandemia de coronavirus.

 

Comisia Europeană a concluzionat că o subvenție directă acordată de România, în valoare de aproximativ 4,8 milioane de lei (aproximativ un milion de euro), destinată Aeroportului Internaţional Timișoara, respectă normele UE privind ajutorul de stat. „Măsura urmărește să compenseze pagubele suferite de aeroport ca urmare a pandemiei de coronavirus”, transmite Comisia Europeană.

Din cauza măsurilor puse în aplicare de România pentru a limita răspândirea coronavirusului începând din 16 martie 2020, mai spun reprezentanţii Comisiei Europene, companiile aeriene care operează pe Aeroportul Timișoara au fost nevoite să reducă treptat numărul de zboruri regulate, până la încetarea totală a operațiunilor de zbor, la 25 martie. Din acest motiv, aeroportul a suferit pierderi importante din exploatare. Abia la 17 iunie au fost eliminate măsurile restrictive, iar operațiunile de trafic aerian au început să fie reluate.

Print Friendly, PDF & Email