Comedia franceză se vede la Ceau, Cinema!

Două comedii franceze vor putea fi văzute la ediţia din acest an a Festivalului Ceau, Cinema!

 

Comediile Enormă (2019), de Sophie Letourneur, o comedie burlescă despre spaimele şi bucuriile sarcinii, prezentată în premieră în România, şi Paradisul, probabil (2019), de Elia Suleiman, o savuroasă comedie absurdă, premiată la Cannes, vor fi proiectate la Ceau, Cinema!, în cadrul „Zilelor Filmului de Umor à la française”, organizate împreună cu Institutul Francez din Timişoara.

Al treilea film inclus în acest program special este animaţia româno-franceză Călătoria fantastică a Maronei (2019), de Anca Damian, transmit organizatorii.

Şi copiii vor avea parte de o proiecţie specială. Ei se vor putea bucura de animaţia Călătoria fantastică a Maronei, o coproducţie Franţa-România-Belgia, regizată de Anca Damian. Victimă a unui accident, o căţeluşă îşi aminteşte de fiecare stăpân pe care l-a avut şi l-a iubit necondiţionat. Anul trecut, filmul a fost inclus în competiţia Festivalului de la Annecy şi a fost nominalizat la Premiile Academiei Europene. Compozitorul francez Pablo Pico a câștigat recent Premiul Gopo 2020 pentru muzica originală a filmului.

Cum Zilele Filmului de Umor nu puteau avea loc aşa cum era prevăzut, din cauza crizei sanitare, ne bucurăm să le organizăm în acest an în cadrul Festivalului Ceau, Cinema!, a cărui temă este tocmai umorul! În situaţia actuală, dificilă pentru toţi actorii culturali, dorim să accentuăm şi mai mult colaborarea cu partenerii noştri, pentru a promova cultura mai degrabă împreună, decât fiecare pe cont propriu. Această asociere ne oferă de asemenea ocazia de a sublinia parteneriatul solid care ne leagă de asociaţiile Marele Ecran şi Pelicula Culturală, cu care lucrăm activ la proiectul de renovare a cinematografului Studio, ale cărui studii arhitecturale vor fi donate foarte curând Primăriei Timişoara”, afirmă Cyrille Fierobe, directorul delegat al Institutului Francez din România la Timişoara.

A şaptea ediţie a Festivalului Ceau, Cinema! se va desfăşura în format restrâns, în perioada 16-19 iulie, la Grădina de Vară Capitol, fostul Cinematograf Arta şi în curtea Institutului Francez din Timişoara. Proiecţiile vor avea loc exclusiv în aer liber, cu respectarea tuturor măsurilor de protecţie impuse de autorităţi.

Ceau, Cinema! este un festival dedicat filmului european, organizat de Asociaţia Marele Ecran şi Asociaţia Pelicula Culturală, iar Zilele Filmului de Umor sunt un eveniment organizat de Institutul Francez din Timişoara.

Print Friendly, PDF & Email