Colantele lipite pe maşinile parcate neregulamentar în Timişoara, înregistrate digital

Foto: Poliţia Locală Timişoara

Poliţia Locală din Timişoara anunţă implementarea, în premieră, a unui nou sistem de înregistrare a colantelor tip invitație transmise şoferilor care opresc sau staționează neregulamentar.

 

Dacă până acum polițiștii locali care depistau un autovehicul oprit sau staționat neregulamentar lipeau pe parbrizul acestuia un colant autoadeziv tip invitație – colant de dimensiuni mari, completat cu scris de mână, uneori ilizibil –, prin care îi transmiteau conducătorului auto să se prezinte la sediul instituției pentru întocmirea procesului-verbal, acum s-a trecut la o nouă etapă, anunţă Poliţia Locală Timişoara.

Începând de azi, funcționează momentan experimental, o aplicație electronică pentru gestionarea autocolantelor. 84 de poliţişti locali vor avea instalată această aplicaţie pe telefoanele mobile dotate cu imprimante portabile. Pe noul tip de invitaţii, rezistente la intemperii, se pot citi clar datele de identificare ale autoturismului, locația exactă, actul normativ încălcat, numele agentului care a constatat fapta, precum și unde trebuie să se prezinte şoferul pentru întocmirea procesului verbal, transmit oficialii Poliţiei Locale Timişoara.

Acaestă aplicație generează procesele-verbale în sistem, fiind interconectată și cu aplicația de înregistrare a proceselor-vebale de constatare a contravenției, pe care Poliţia Locală o are deja. Deocamdată, procesele-verbale de contravenţie pot fi generate doar la sediul Poliţiei Locale, urmând ca, în funcție de bugetul alocat, în viitor, sistemul să fie extins și procesele-verbale să se poată imprima la fața locului, spun oficialii instituţiei.

Foto: Poliţia Locală Timişoara

Aplicaţia a fost achiziţionată în baza unui contract semnat cu societatea Expertissa Timișoara SRL, de dezvoltare a sistemului integrat de documente DoxConnect, încheiat în noiembrie 2021, cu o valoare totală de peste 21.000 de lei fără TVA. Telefoanele mobile pe care este instalată aplicaţia au fost primite de la furnizorul de telefonie mobilă Orange, în baza unui contract din decembrie 2021, în valoare de peste 93.000 de lei fără TVA. Imprimantele portabile împreună cu rolele de hârtie au fost achiziționate prin procedură simplificată de la societatea IT Genetics SRL, valoarea fiind de apropae 120.000 de lei fără TVA.

Poliţia Locală Timişoara transmite că numai anul trecut au fost tipărite și aplicate peste 37.000 de colante autoadezive pentru oprirea sau staţionarea neregulamentară, achiziția acestora ridicându-se la 13.900 de lei. „Prin implementarea noului sistem, cheltuielile cu colantele vor fi de 700 lei, ceea ce înseamnă o reducere a cheltuielilor cu 95%. Facilitățile oferite de aplicație sunt, pe lângă reducerea semnificativă a acestor costuri, și rapiditatea luării măsurilor în cazul unor constatări și, implicit, alocarea unui timp mai mare sesizărilor de la cetățeni, reducerea timpului de transmitere a datelor autovehiculelor către Dispecerat, gestionarea eficientă și reală a modului în care se iau măsuri în teren și de asemenea, eliminarea tipizatelor și registrelor de la Serviciul Dispecerat și Control Acces, datele din aplicație urmând a fi listate doar în caz de nevoie”, spune Daniela Seracin, purtătoarea de cuvânt a Poliţiei Locale Timişoara.

Print Friendly, PDF & Email