Colaborare între cele patru universități din Timișoara, pentru dezvoltarea orașului

Foto: UVT

Rectorii celor patru universități publice din Timișoara s-au întâlnit astăzi pentru a discuta despre viitoare colaborări și despre modul în care mediul universitar timișorean se implică în dezvoltarea și promovarea Timișoarei ca oraș atractiv pentru tineri și pentru investitori.

 

Rectorii celor patru universități publice din Timișoara – prof. univ. Octavian Crețu, de la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş”, prof.univ. Florin Drăgan, de la Universitatea Politehnica, prof.univ. Marilen Pirtea, de la Universitatea de Vest, și prof. univ. Cosmin Popescu, de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României” – s-au întâlnit astăzi pentru a discuta premizele unor viitoare colaborări și a modului în care mediul universitar timișorean se implică în dezvoltarea și promovarea Timișoarei ca oraș atractiv pentru tineri și pentru investitorii din domeniile reprezentative pentru economia secolului 21.  Aceștia au căzut de accord să susțină proiectul „Timișoara universitară”.

Complementaritatea celor patru instituții de învățământ superior, calitatea cadrelor didactice și a studenților acestora, sunt argumente solide pentru impactul pe care îl vor avea acestea asupra evoluției comunității timișorene în ansamblu și a societății noastre, în general, transmit, într-un measj comun, rectorii celor patru universități din Timișoara: Universitatea de Medicină şi Farmacie, Universitatea Politehnica, Universitatea de Vest și Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului.

Procesul educațional și cercetarea, colaborarea interdisciplinară în echipe mixte, aplicațiile comune pentru finanțări naționale și europene au fost principalele puncte ale agendei discuțiilor purtate astăzi.

În perioada imediat următoare sunt prevăzute întâlniri la nivelul conducerilor celor patru universități, în urma cărora vor fi stabilite modul de organizare și acțiunile viitoare.

Print Friendly, PDF & Email