Cocktail muzical la Casa Artelor

Open Source TrioOpen Source Trio va avea, în această toamnă, cea de a doua întâlnire cu publicul timișorean.

 

Cei trei muzicieni din componența Open Source Trio – Momchil Atanasoff, la pian, Rayleymon Janga, la bass, şi Juri Schewe, la tobe – vor concerta la Timișoara, în 26 septembrie, de la ora 20, la Casa Artelor, de pe str. Augustin Pacha, nr. 8, anunţă Andreea Medinschi, responsabil PR în cadrul Direcţiei pentru Cultură Timiş.

Bulgaria, Germania și…. Curacao. Dacă vă întrebați ce au în comun Balcanii, Occidentul și o mică insulă din Caraibe răspunsul vă vine, de data aceasta, muzical. Și nu oricum, ci printr-un concert susținut de trei artiști care vin din cele trei țări enumerate mai sus”, mai spune Andreea Medinschi.

Cei trei muzicieni provin din diferite medii muzicale, ale căror influențe sunt fuzionate prin improvizație. Compozițiile trupei sunt influențate de jazz, muzică clasică, funk, latino, folclor, rock și muzică electronică.

“Pianistul Momchil Atanasoff, care a crescut în vastitatea munților bulgari se inspiră din natură și contrastul acesteia cu civilizația noastră modernă. Basistul Rayleymon Janga contribuie cu sunete sensibile și emoționante de bass, în acord cu ritmul care și care amintesc de particularitatea Caraibelor. Bateristul german, Juri Schewe, care a crescut cu muzica rock știe cum să sublinieze mesajul unei compoziții. Percuția lui variază de la declarații clare la texturi complexe”, se arată pe site-ul oficial al trupei.

Concertul de la Timişoara face parte dintr-un turneu european al Open Source Trio, care cuprinde 16 concerte în patru țări: Germania, Slovenia, Cehia și România.

Print Friendly, PDF & Email