Clinica de Chirurgie Vasculară Timişoara, renovată și modernizată

Clinica de Chirurgie Vasculara Timisoara copyClinica de Chirurgie Vasculară din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Pius Brînzeu” Timişoara a fost renovată și modernizată.

 

Bugetul proiectului de modernizare şi renovare a Clinicii de Chirurgie Vasculară Timişoara, spune dr. Sorin Barac, reprezentant al instituţiei, a fost de aproximativ 150.000 de euro, din care aproximativ 70.000 de euro au fost obținuți din donații și sponsorizări de la firme private și pacienți, iar circa 55.000 de euro au fost alocați de Consiliul Județean Timiş. „În urma acestor lucrări fiecare salon include sursă de oxigen și de aspirație, baie dotată cu toate accesoriile pentru persoanele cu dizabilități, fiecare pat are alarmă și lumină individuală. Pacienții dispun de acces la internet prin rețea wifi. Finisările sunt realizate cu materiale speciale destinate uzului în spitale. Finalizarea completă a proiectului presupune mobilier în trei saloane și amenajarea câtorva spații utilitare”, mai spune Sorin Barac.

Clinica de Chirurgie Vasculară, cea mai tânără clinică din centrul medical universitar timișorean, care împlinește anul acesta un deceniu de la înființare, dispune de nouă saloane și 27 de paturi. În cadrul secției de Chirurgie Vasculară activează 19 medici, nouă asistente şi cinci infirmiere, care asigură îngrijirea a peste 2.000 de pacienţi anual.

Print Friendly, PDF & Email