Claudiu Bleonţ, la Timişoara, într-o comedie spumoasă

Claudiu Bleonț va urca, din nou, pe scenă la Timişoara. În spectacolul de teatru Prenumele, care va avea loc în 30 octombrie, de la ora 19, pe scena Operei Naționale Române.

 

Alături de Claudiu Bleonț, distribuția spectacolului – prima producţie a companiei independente de teatru Wonder Theatre – îi reunește pe actorii Mihai Călin, Alina Chivulescu, Ecaterina Ladin și Leonid Doni, într-o comedie mustind de vervă și o dezbatere savuroasă.

Vincent (Mihai Călin), un agent imobiliar de succes și în curând fericit tată, este invitat la cină de către sora sa, Babou (Mirela Oprișor), și cumnatul său, Pierre (Claudiu Bleonț), profesor la universitate. Soția sa, Anna (Raluca Aprodu), specialistă în modă, și prietenul acestora din copilărie, Claude (Leonid Doni), trombonist la orchestra simfonică radio, îl însoțesc. O glumă nevinovată despre numele viitorului copil declanșează o cascadă de situații comice neprevăzute care pun la grea încercare prietenia lor.

Comedia Le Prenom (Prenumele), scrisă de francezii Matthieu Delaporte și Alexandre de la Patellière, a fost pusă pentru prima dată în scenă la Paris, în 2010, cu celebrul actor și cântăreț Patrick Bruel într-unul din rolurile principale. Piesa a fost nominalizată la mai multe Premii Molière, fiind ulterior adaptată și pentru marile ecrane, primind cinci nominalizări la premiile César în 2013.

În România, textul a fost montat de regizorul Răzvan Săvescu, cunoscut pentru seriale de televiziune, piese de teatru și filme, dintre care cele mai renumite sunt serialul La Bloc, piesa de teatru Popcorn, de Ben Elton, și producția cinematografică, parțial filmată în New York, America, venim!.

Biletele au, în funcție de loc, prețuri cuprinse între 80 și de 100 de lei și s-au pus în vânzare la Agenția Operei din Timișoara.

Print Friendly, PDF & Email