Claudia Ieremia, desemnată Cea mai bună actriță în rol principal

La recent încheiatul Festival Național de Comedie

ion rizea si claudia ieremiaClaudia Ieremia, binecunoscută actriţă a Teatrului Național din Timișoara, a câștigat premiul pentru Cea mai bună actriță în rol principal, la Festivalul Național de Comedie.

 

La Festivalul Național de Comedie – organizat în perioada 5 – 16 octombrie, la Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, din Galați – Claudia Ieremia a primut titlul Cea mai bună actriță în rol principal pentru rolul Ortansa, din spectacolul Proștii sub clar de lună, de Teodor Mazilu, în regia lui Ion-Ardeal Ieremia.

Juriul a fost prezidat de criticul de teatru Ion Parhon și format din actorii Olga Delia Mateescu și Marius Bodochi, scenografa Clara Lobonț și regizorul Attila Vizauer, i-a decernat

Premiul, acordat de nume sonore ale teatrului românesc, aflate pentru prima dată în fața acestui spectacol al Naționalului timișorean, atestă, o dată în plus, valoarea actriței, confirmată de reacțiile publicului la toate cele peste 50 de roluri pe care le are în bogata sa carieră, precum și de alte nominalizări și premii de interpretare pe care le-a obținut până-n prezent.

„Mă bucură premiul, dar mă și miră! Nu mă consider actor de comedie, pentru rolul ăsta am plâns prin parcuri până să-mi iasă, Mazilu are o logică specială pe care dacă nu o prinzi, muncești de pomană. Mă bucur că a iesit bine”, spune actrița Claudia Ieremia.

Spectacolul Proștii sub clar de lună a avut premiera în 29 martie și se joacă, de atunci, cu sala plină. Următoarea reprezentație este programată marți, 10 noiembrie, de la ora 19, în Sala Mare a Teatrului Național.

Biletele se pot procura de la Agențiile Teatrului Național – Agenția „Mărășești”, de pe str. Mărășești nr. 2, și Agenția „Sala 2”, din Parcul Civic –, de marți până duminică între orele 11 – 19, sau online, pe www.tntimisoara.com.

Print Friendly, PDF & Email