Clasici ai muzicii rock, interpretaţi în viziune clasică, la Timişoara

Foto Facebook Legends – Matei Ioachimescu & PERCUSSIONescu

Flautistul Matei Ioachimescu împreună cu PERCUSSIONescu pregătesc Turneul Național Legends, proiect în cadrul căruia vor susține un concert extraordinar şi la Timişoara.

 

Evenimentul va avea loc în 29 septembrie, de la ora 19, la Iulius Gardens din Timișoara. Legends aduce publicului o nouă perspectivă asupra clasicilor muzicii rock, în viziunea unor interpreți și compozitori de muzică clasică. Led Zeppelin, Metallica, Iron Maiden, Aerosmith, Nirvana, Depeche Mode, Deep Purple, Guns N’ Roses, sunt doar câteva dintre marile legende prezentate într-un program pe care organizatorii îl anunţă ca fiind electrizant. Printre compozitorii care au dedicat lucrări acestui proiect, îl regăsim pe Gabriel Mălăncioiu, cu lucrarea “in Time”, inspirată de melodia Child in Time a trupei Deep Purple. Gabriel Mălăncioiu este cadru didactic la Universitatea de Vest din Timișoara, compozitor cu lucrări cântate pe mai multe scene din lume, de către ansambluri prestigioase.

Cu un concept în care Classic Rock Meets Contemporary Classics, Legends este inovator, atractiv și emoționant depotrivă, fiind dezvoltat împreună cu compozitori contemporani români și străini, pentru o formulă camerală unică în România – flaut, marimbă și vibrafon.

Protagoniștii turneului sunt nume cunoscute publicului din România în urma unor serii de concerte precum La Vida Loca, Origins, Romanian Rhapsody, Bits of Romanian Beats sau Vibraimba. Este vorba despre flautistul Matei Ioachimescu, artist cunoscut al scenelor internaționale care, prin interpretarea spontană și creativă și prin felul în care transmite emoția și interacționează cu publicul, este considerat un adevărat “rockstar” al muzicii clasice. Odată cu acest proiect, Matei Ioachimescu, artist stabilit la Viena, revine pe scenele din România în compania lui PERCUSSIONescu (Irina Rădulescu, la marimbă, Răzvan Florescu, la vibrafon), un grup cameral original care deja se impune pe scenele internaționale.

Intrarea la concert, un eveniment organizat de Fundația Hațegan, se face în urma completării formularului pe care îl găsiți la acest link: https://forms.gle/SHsc4fKQ9pJDpqib9.

Print Friendly, PDF & Email